Код жълто е в сила днес за 21 области. Предупрежденията

...
Код жълто е в сила днес за 21 области. Предупрежденията
Коментари Харесай

Валежите постепенно отслабват

Код жълто е в действие през днешния ден за 21 области. Предупрежденията са за сняг- до 5-10 см, обилни количества дъжд и мощен североизточен вятър.

Днес облачността ще е забележителна. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, по високите полета на Западна България, в Предбалкана и тук-там в Североизточна България - сняг. На доста места преваляванията краткотрайно ще са интензивни и обилни по количество, само че по-късно денем от северозапад ще стартират да отслабват и последователно да стопират.

Ще духа сдържан, в източната половина от страната - краткотрайно мощен вятър от север-североизток. С него ще продължи да нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 3° и 8°.

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, тук-там обилни. Ще духа сдържан, по билата до мощен вятър от север-североизток. Главно по старопланинските проходи ще има условия за навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 3°.

През нощта от северозапад преваляванията ще не престават да отслабват и стопират, а облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще отслабне. Минимални температури сред минус 2° и 3°.

Утре ще бъде най-вече слънчево със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 8° и 13°, в София към 8°.

В четвъртък облачността още веднъж бързо ще се усили и през втората половина от деня в Западна България ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Вятърът ще се обърне от югоизток и дневните температури още малко ще се покачат.

През нощта против петък и в петък до обяд на обособени места и в Източна България ще има слаби валежи от дъжд, в планините и планинските региони над 900-1000 м - от сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в множеството региони ще бъде слаб.

В събота ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздра и ще намалее, вятърът от северозапад ще се усили. Ще стартира бързо стопляне.

В неделя ще е най-вече слънчево, преди обяд тук-там по Черноморието - с понижена видимост. Вятърът ще отслабне и ще придобие южна съставния елемент. Максималните температури ще са близки до 20°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР