Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България ще върне днес на

...
Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България ще върне днес на
Коментари Харесай

Вторият мандат се връща при президента с предложение за правителство

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " ще върне през днешния ден на президента Румен Радев втория управнически мандат. Тя предлага, съединено дружно с спечелилия в последните избори - ГЕРБ. Ако то бъде утвърдено от Народното събрание, България ще има постоянен кабинет след десетмесечно спиране.

" Дневник " следи политическите поръчки към връщането на мандата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: На живо

Акад. Николай Денков, номиниран за министър-председател през първите девет месеца на държавното управление на " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ, ще бъде на " Дондуков " 2 тъкмо в 11 ч., с цел да върне досието с управническия мандат, която получи преди седмица. По информация на " Дневник " е имало разисквания дали той да не бъде съпроводен от другия ротационен министър председател - Мария Габриел (ГЕРБ), само че било решено да е самичък.

В досието ще бъде подложен лист, на който са разказани структурата и съставът на бъдещия Министерски съвет. След този миг промени в тях не може да се вършат. Следващата стъпка на конституционната процедура е президентът да подпише декрет, с който предлага на Народното събрание да утвърди бъдещия постоянен кабинет. Гласуването може да се реализира една след обнародването на указа в " Държавен вестник ", като разновидностите са два: да се изчака постоянния брой на вестника, който би трябвало да излезе във вторник (6 юни), или да бъде пуснат ексклузивен брой още през днешния ден. Който и от двата разновидността да бъде определен, Народното събрание ще може да гласоподава кабинета " Денков - Габриел " във вторник, каквото е желанието на двете най-големи групи. Това значи, че ръководителят на Народното събрание Росен Желязков би трябвало да свика депутатите на изключително съвещание, тъй като постоянните пленарни дни са от сряда до петък.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от Политика Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР