Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) няма да подкрепи мандат за

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) няма да подкрепи мандат за
Коментари Харесай

“Започваме да работим за втория мандат”. ПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Коалицията „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) няма да поддържа мандат за държавно управление на ГЕРБ.

“Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория мандат, който е единствената опция да не вървим на шести избори ”. Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков до момента в който заседаваше парламентарната група на обединението.

Президентът за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел в понеделник.

На изборите ГЕРБ получи най-вече гласове и има 69 народни представители. Без поддръжката на ПП-ДБ, които имат 64 места в Народното събрание съставянето на държавно управление с министър председател Мария Габриел наподобява невероятно. За да съберат нужните им 121 гласа за сформиране на държавно управление, на ГЕРБ им трябват гласовете на останалите партии в Народното събрание - Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ., че партията ѝ няма да поддържа кабинет на ГЕРБ.

Ще стартираме съвещания с всички парламентарни сили за тяхната подготвеност да поддържат съответни промени в Конституцията, сподели съпредседателят на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов.

Според Конституцията Габриел има 7-дневен период, в който да предложи състав на Министерския съвет. Ако не успее, президентът ще връчи идващия мандат на втората по бройка парламентарна група - „ Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ).

Смятаме,, че обстановката, която се основава последните дни, удостоверява нашата дълготрайна позиция, че българската политическа система, институционална система, не може да се възстановява без по-дълбока амбициозна смяна в Конституцията във връзка с Висшия правосъден съвет, на прокуратурата. Видно е,, че всичко останало дава „ къси съединения “, сподели Иванов.

Затова ПП-ДБ ще стартират диалог има ли в действителност политическа основа, върху която може да се образува конституционно болшинство, на база на което вторият мандат да може да бъде осъществен. Това ще бъде нашият акцент, сподели Иванов.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР