Коалицията на Християндемократическия съюз и баварския Християнсоциален съюз (ХДС/ ХСС),

...
Коалицията на Християндемократическия съюз и баварския Християнсоциален съюз (ХДС/ ХСС),
Коментари Харесай

Коалицията на Меркел запазва комфортна преднина пред социалдемократите

Коалицията на Християндемократическия съюз и баварския Християнсоциален съюз (ХДС/ ХСС), ръководена от немския канцлер Ангела Меркел, резервира забележителната си преднина пред Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Разпространени през днешния ден данни от изследване на социологическия център " Емнид " в края на юли демонстрират, че консерваторите изпреварват главния си противник с 14 %, оповестяват международните организации.

За блока на Меркел са изразили подготвеност да гласоподават 38 на 100 от интервюираните, а за социалдемократите - 24 на 100, което с един процентен пункт повече, в сравнение с преди седмица.

Трета по известност политическа мощ е партия " Левите " с 10 на 100. Партията " Съюз 90/Зелени " получава 7 %, а рейтингът на демократичната Свободна демократическа партия е 8 на 100. Също толкоз събира и дясната популистка " Алтернатива за Германия ", която ще направи първия си опит да влезе в Бундестага.

Изборите за парламент на Германия са планувани за 24 септември. Ще се гласоподава за партии, всяка от които излъчва претендент за глава на държавното управление. Ако никоя политическа мощ не получи болшинство, стартира развой на коалиране.

В момента ръководи обединението на ХДС/ХСС с ГСДП, наричана " огромна " съгласно локалните политически обичаи. Преди четири години консерваторите, събрали най-вече гласове, издигнаха за канцлер Меркел, а социалдемократите изпратиха в кабинета вицеканцлера Зигмар Габриел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР