Коалиция от АБВ и НДСВ издигна бившият кмет на село

...
Коалиция от АБВ и НДСВ издигна бившият кмет на село
Коментари Харесай

АБВ и НДСВ „отвлякоха“ селски кметове на ГЕРБ в Раковски

Коалиция от АБВ и Национална движение „Симеон Втори" издигна някогашният кмет на село Шишманци Костадин Иванов за общински кмет на Раковски. Иванов си подаде оставката предходната есен като митинг против злощастен ремонт на водопроводната система на селото. Преди това той на два пъти бе определен за кмет на Шишманци с поддръжката първо на Национална движение „Симеон Втори", а по-късно на ГЕРБ.

За кмет на Стряма обединението издига Запрян Христев, който също три мандата е управлявал селото с поддръжката на ГЕРБ. В Чалъкови АБВ и Национална движение „Симеон Втори" пускат в конкуренцията Васил Черпелийски, също дълготраен кмет на селото.

„ За нас е чест и отговорност, че тези хора се причислиха към екипа ни. Те не коленичат пред нищо и пред никого, и постоянно са защитавали ползите на съгражданите си “, съобщи регионалният водач на АБВ Владимир Маринов.

Мария Джатова от Национална движение „Симеон Втори" съобщи, че задачата на обединението е да реализира паритет по отношение на ръководещата група съветници от ГЕРБ, с цел да може да се чуе гласът на разсъдъка в Общинския съвет.

Претендентът за Раковски Костадин Иванов уточни, че един от целите му ще бъде бюджетът на общината да бъде разпределен съразмерно и да има пари за всички обитаеми места. За задачата той ще вкара делегирани бюджети за селата.

„ Освен в инфраструктура, ще би трябвало да влага и в обществени действия, култура, просвета и спорт “, добави той. Той се оплака, че отпуснатият бюджет на Шишманци за 2019 година е в размер на 5 хил.лв. – едвам се покрият с трошляк две улици.

Черпелийски пък счита, че най-важното за един кмет е да обръща внимание на хората. „ Когато сложим вратовръзките, хората остават обратно “, заключи претендентът за кмет на Стряма.

Още не е решено кой ще води листата на АБВ и Национална движение „Симеон Втори" с претенденти за общински съветници в Раковски.

Коалицията сред АБВ и Българска социалистическа партия в Асеновград пък се е разпаднала, откакто през вчерашния ден социалистите са решили да се явят независимо. Досега двете партии управляваха дружно, а АБВ имаше собствен зам.-кмет. Асеновград е една от най-големите общини в страната с червен кмет – Емил Караиванов.

Областният ръководител на АБВ Владимир Маринов заяви, че договарянията с Българска социалистическа партия за общ кандидат-кмет на Пловдив вървят мъчно. По думите му соцпартията договаря за цивилен квоти в своята листа, което не устройва АБВ. Затова абевейците имат подготвеност да се явят независимо на локалния избор под тепетата.

Маринов се разгласи и против лансираните в акцията тези за присъединението на общините „ Родопи “ и „ Марица “ към Пловдив. „ Това е грозна нечиста сделка. Сливането им няма да е потребно нито за Пловдив, нито за селските общини “, отсече той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР