КНСБ започва национална протестна кампания под наслов Да защитим доходите

...
КНСБ започва национална протестна кампания под наслов Да защитим доходите
Коментари Харесай

КНСБ започва национална протестна кампания за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза

КНСБ стартира национална протестна акция под наслов " Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! ".
Началото ѝ ще бъде обещано в 13 часа в така наречен Триъгълник на властта в София - пространството сред постройките на Министерския съвет, Народното събрание и президентството, осведоми репортерът на БНР Мария Костова.
 
Синдикалната акция ще продължи един месец и през това време ще се проведат разнообразни акции в обособените райони на страната, по предприятия и институции. Основните претенции на КНСБ са свързани с повишение на приходите и предприемане на ефикасни ограничения за преодоляване на инфлацията и излизане от икономическата рецесия.
 
При откриването на акцията ще участва цялото управление на синдиката, както и водачите на федерациите и структурите му в страната. КНСБ упорства за ограничения за поощряване на груповото трудово договаряне, както и гарантиране на сигурност за работещите от последствията на Зелената договорка.
 
Другото главно искане на КНСБ е обвързвано с промени в регламентацията на по този начин нареченото сумирано пресмятане на работното време, за което към този момент над 100 000 души посредством подписка показаха своето неодобрение от в този момент настоящите текстове по тематиката в Кодекса на труда.
 
Ще бъде показана и визията на КНСБ за социално-икономическото развиване на България през идващите 4 години. Изготвеният от синдиката Меморандум с съответните нужни политики във всяка една социална сфера ще е в центъра и на идните обичайни диалози на КНСБ с кандидат-депутати от главните политически сили.
 
От синдиката обявиха, че всеки участник в идните парламентарни избори би трябвало да знае, че преди всичко е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия рецесия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР