Книгата Летящия шотландец - автобиография на забележителния шотландски колоездач Греъм

...
Книгата Летящия шотландец - автобиография на забележителния шотландски колоездач Греъм
Коментари Харесай

``Летящия шотландец`` - историята на Греъм Обри вече на книжния пазар у нас |

Книгата " Летящия шотландец " - автобиография на забележителния шотландски колоездач Греъм Обри дава обещание да се трансформира в едно от събитията на книжния пазар у нас.

Греъм Обри е роден на 11 септември 1965 година Нунеатон, Уорикшър, Англия. Той е знаменит играч по колоездене, известен с псевдонима си Летящия шотландец и с революционните нововъведения в позицията на каране и дизайна на велосипеда по време на надпревари.



Има два върха от международни надпревари през 1993 и 1994г. и е първенец в преследването през 1993 и 1995 година Участник в олимпийските игри през 1996 година

С написването на своята автобиография и шерването на проблемите с душeвността си Греъм Обри се надява да насърчи и други спортисти да приказват за персоналните си проблеми и психологичното си здраве.

През 90-те години на предишния век Греъм Обри се трансформира в международна звезда в колоезденето и печели вниманието на публиката с неповторимия си жанр на каране и новаторските си инженерни умения.

Когато печели всички международни надпревари и чупи всички върхове в колоезденето, той получава най-големия удар от Международния колоездачен съюз – възбрана да ръководи велосипед в позицията, която той постанова - подпъхване на лактите под тялото. Тогава Обри основава така наречен поза Супермен и още веднъж победи на колодрума през 1994 и 1995 година.

Докато се опълчва на съдиите в интернационалната федерация, той би трябвало да се оправя и с различен сериозен проблем – биполярно разстройство.

В „ Летящия шотландец “ Греъм Обри споделя своята забележителна история с брутална почтеност и самоирония. Той стартира с буйното си детство в Шотландия като новобранец, ежедневно подлаган на физически и душевен тормоз, за който единственото бягство от жестоката действителност е с велосипеда.

Известен със своята храброст на пистата, тук Обри показва различен тип храброст, като разкрива сложното си детство, битката с депресията и опитите за самоубийство.

„ За написването на тази автобиография се изисква голяма храброст. Тя ни припомня какъв брой малко познаваме огромните спортисти, чийто живот непрестанно е под светлината на прожекторите. “ -  пише на страниците си  The Guardian.

„ В тази мъчително почтена автобиография са разказани върховете и спадовете на един незабравим живот. “ - прибавя The Herald.

Подробности за новата книга
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР