Кметството на Рио де Жанейро обяви, че тази година се

...
Кметството на Рио де Жанейро обяви, че тази година се
Коментари Харесай

На плажа Копокабана в Рио се очакват рекорден брой посетители за Нова година


Кметството на Рио де Жанейро разгласи, че тази година се чака рекорден брой хора да се съберат на фамозния плаж Копакабана за Нова година, макар проблемите със сигурността в туристическата столица на Бразилия.

Предходни години хората, които участваха на новогодишната заря и празненствата,облечени в бяло, както изисква традицията,бяха към два милиона.

От кметството оповестих също, че за реда на Копакабана щебдят 1 032 общински служители на реда. Властите на щата Рио оповестиха по-рано, че отпуските на 2 000 военни служители на реда за новогодишните празници са анулирани и те са мобилизирани да охраняват града. Година и половина след семейството на Олимпийските игри Рио е в плен на насилието. То се комбинира и ускорява от тежката икономическа рецесия, която раздрусва щата, който е на прага на банкрута.Има закъснение на заплатите на държавните чиновници, в това число и на същите тези служители на реда, на които се разчита да обезпечават реда. Въпреки тези проблеми управляващите се надяват тази година на 2.7млн. туристи от всички краища на Бразилия и от света да дойдат за новогодишните празници, което би инжектирало в стопанската система на щата към 500 млн. евро. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР