За момента отзвукът от технологиите с изкуствен интелект се усещат

...
За момента отзвукът от технологиите с изкуствен интелект се усещат
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон срещу ChatGPT - 1:0

За момента отзвукът от технологиите с изкуствен интелект се усещат много мощно в областта на изкуствата, където книгите, музиката, обликът, гласът на разнообразни създатели елементарно могат да бъдат копирани и превърнати в нещо друго.
 Мис Изкуствен разсъдък - състезанията за хубост не са това, което бяха
Мис Изкуствен разсъдък - състезанията за хубост не са това, което бяха

Когато подправеното е на респект

Първият пряк конфликт е налице - компанията OpenAI, която е основател на известния чатбот ChatGPT спря потреблението на един от " гласовете " на системата. Причината е, че той " злокобно прилича " гласа на Скарлет Йохансон.

През 2013 година актрисата участваше във кино лентата " Нея " на Спайк Джоунс в ролята на Саманта - изкуствен интелект, основан да прави компания на клиентите си. Асистентът на OpenAI пък се назовава Скай и е част от GPT-4o системата, пусната предходната седмица.

her
— Sam Altman (@sama)
Връзката с " Нея " пък беше косвено доказана от изпълнителния шеф на OpenAI Сам Олтмън, който по време на стартирането на GPT-4o разгласява в Х една-единствена дума: Her, както е името на кино лентата на британски.

Самата Скарлет Йохансон споделя в изказване за People, че Олтмън се е свързал с нея през септември 2023 година с предложение да употребява гласа й за ChatGPT. " Каза ми, че счита, че в случай че дам гласа си на системата, ще оказа помощ за превъзмогването на пропастта сред софтуерните компании и създателите, ще оказа помощ на потребителите да се почувстват удобно с разтърсващата смяна, която носи AI. "
 Снимка 665987

Впоследствие обаче 39-годишната актриса отхвърля да даде гласа си. Когато чува гласа на Скай предходната седмица, тя е " шокирана, ядосана и невярваща " за това по какъв начин Олтман си е разрешил да употребява сходен глас и незабавно се е свързала с юристите си.

Явно ChatGPT няма да употребяват повече Скай, който е един от общо петте гласа на системата сега дружно с Брийз, Коув, Ембър и Джунипър. " Гласът на Скай не е реплика на, а принадлежи на професионална актриса - това е същинският й глас ", прецизират от OpenAI пред Euronews.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР