Кметовете на 12 големи града в Северна Америка, Европа и

...
Кметовете на 12 големи града в Северна Америка, Европа и
Коментари Харесай

12 града от три континента пренасочват парите си от изкопаеми горива към позеленяване

Кметовете на 12 огромни града в Северна Америка, Европа и Африка дадоха обещание предходната седмица да пренасочат парите си от изкопаеми горива към зелени здания, сила, превоз и други вложения, с цел да подкрепят възобновяване от пандемията и да се борят с климатичните промени, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция в понеделник.

В групата от градове, които подписаха декларация, ангажираща ги да се откажат от въглища, нефт и газ, живеят над 36 милиона души и имат над 295 милиарда $ активи.

Водени от Лондон и Ню Йорк, те се споразумяха да подхващат всички вероятни стъпки, с цел да се лишат от компании за изкопаеми горива, чиито активи са под директния им надзор, призовавайки и пенсионните фондове, ръководещи парите им, да създадат същото.

Време е градовете да се откажат от вложения в изкопаеми горива и да ускорят зелените вложения, които са в основата на нисковъглеродните работни места, сподели кметът на Лондон Садик Хан.

В Лондон показахме, че отводът е вероятен и даже е от значително значение за бъдещето ни, добави той в официално съобщение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР