Кметове на общини по Южното Черноморие изпратиха становище до Министерството

...
Кметове на общини по Южното Черноморие изпратиха становище до Министерството
Коментари Харесай

Кметове по Черноморието не искат шумните закони на Симеонов

Кметове на общини по Южното Черноморие изпратиха мнение до Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването по отношение на квалифицираните промени в Закона за шума.

Градоначалниците се афишират срещу " шумните " промени на Валери Симеонов.

Според кметовете квалифицираните промени против повдигането на звук след 23 часа ще обиден десетки заведения по крайбрежната линия в курортните градчета.

Припомняме, измененията плануват да се забрани повдигането на звук в заведенията и жилищните квартали сред 14 и 16 часа и сред 23 и 8 часа сутринта. Най-вероятно измененията ще влязат за разискване в Народно събрание в края на идния летен сезон.

Кметовете на черноморските общини обаче не утвърждават квалифицираните промени.

В тази връзка пред БНР кметът на Поморие Иван Алексиев съобщи: " Революционното предложение е съответните способени контролни органи да могат да изземват уредбите на заведенията, които нарушават нормата на звук. И кой ще ги взема? Естествено, отново кметовете. С какво право ние ще лишаваме частна благосъстоятелност? Това е несерозно! В Конституцията е записано, тъпо е, че Конституцията е висшият закон, а никой не го съблюдава, че частната благосъстоятелност е неприкосновена. "

Кметът на Созопол Панайот Рейзки пък попита по какъв начин фамилиите, които са отворили заведения за хранене в къщите си, ще изхранват фамилиите си, в случай че заведенията би трябвало да затварят в 23 часа.

Стана ясно и че предприемачи към този момент са почнали да изнасят бизнеса си отвън страната, тъй като акцията " Шум " на вицепремиера била репресивна и ориентирана единствено към избрани заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР