Кметът на Скопие Данела Арсовска оглави нова партия, наречена Нова

...
Кметът на Скопие Данела Арсовска оглави нова партия, наречена Нова
Коментари Харесай

Кметът на Скопие с български паспорт оглави нова партия

Кметът на Скопие Данела Арсовска оглави нова партия, наречена " Нова опция ". В акцията на Арсовска за кмет тя стана обект на нападки, че има български паспорт, оповестява Българска национална телевизия. Тя завоюва изборите за кмет на Скопие с поддръжката на ВМРО-ДПМНЕ, само че последва раздор и опозицията отдръпна поддръжката си.

След представянето на новия политически план Арсовска съобщи, че „ всички благоприятни условия за присъединяване на партията в идните парламентарни избори са отворени ” и ще влезе в коалиция, единствено в случай че бъдат признати концепциите на " Нова опция ".

Кметът на Скопие се разгласи и срещу Преспанския контракт, с който бяха уредени връзките с Гърция.

Вписването на българите в македонската Конституция назова „ сериозен и печален въпрос, а договорът с България е несъразмерен ”.

На 28 януари за първи път в историята на Република Северна Македония поста министър председател ще заеме етнически албанец - ръководителят на Народното събрание Талат Джафери ще оглави краткотрайно държавно управление, а през април и през май ще се проведат парламентарни и президентски избори.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР