Кметът на Септември Марин Рачев бе задържан при първата акция

...
Кметът на Септември Марин Рачев бе задържан при първата акция
Коментари Харесай

Кметът на Септември арестуван, подозират го за 13 млн. лв. щети

Кметът на Септември Марин Рачев бе арестуван при първата акция на новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията дружно със спецпрокуратурата. Очаква се през днешния ден против него да бъдат повдигнати две обвинявания, сподели представителят на основния покурор Румяна Арнаудова.
 Марин Рачев Марин Рачев
Първото ще е за умишлена занемареност при 7 покупко-продажби. Марин Рачев не е упражнил задоволителен надзор върху длъжностно лице, което правило строително-монтажни работи. Дейностите били осъществявани от сдружение на родственик на кмета, а вредите са за над 100 000 лв.. Кметът ще дава отговор и за подписване на неизгодна договорка – общината купила парцел на повишени цени от компания, която преди този момент била негова благосъстоятелност. Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев разгласи, че по следствието ще бъде проверявано цялото родословие на кмета, тъй като обвързваните с него компании са ръководени, представлявани и благосъстоятелност на съпруги, втори братовчедки и други близки. “През последните години те са получили публични поръчки за строително-монтажни действия за над 13 милиона лв.. Прокуратурата няма да разреши обособени обитаеми места да се вземат на “концесия ” в интерес на родословното дърво на избрани длъжностни лица от несъмнено кметство ”, сподели Гешев. “Подготвен е лист с общини, за които е имало сигнали за злоупотреби. Уверявам ви, че напълно скоро ще бъдем в различен град ”, закани се и Румяна Арнаудова. Тя бе безапелационна, че не е имало политически чадър над кмета.

Срещу кмета Марин Рачев има дело за укриване на налози в огромни размери. Той бе определен за градоначалник с листата на ГЕРБ. Само преди няколко месеца избухна скандал с ръководителя на общинския съвет в града Лазар Влайков, откакто стана ясно, че с негов револвер смъртоносно бе прострелян притежател на заведение в село Виноградец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР