Кметът на район Западен Димитър Колев ще черпи от сутринта

...
Кметът на район Западен Димитър Колев ще черпи от сутринта
Коментари Харесай

Кметът на Западен черпи от зори до здрач за Димитровден

Кметът на регион " Западен " Димитър Колев ще черпи от сутринта до среднощ през днешния ден. Управникът първо ще подслади деня на чиновниците си с бонбони. На празничната маса в кметството ще има и баница със сирене. На обяд райкметът ще продължи с сътрудниците си, а вечерта именикът ще събере на софрата околните си и най-верните другари. Ще ознаменувам уместно Димитровден, съобщи Колев.

Десетки известни пловдивчани честват през днешния ден. За почерпката овреме се готвят зам.-кметът Димитър Кацарски, кметът на община " Марица " Димитър Иванов, депутатът Димитър Лазаров, някогашният му сътрудник в Народното събрание от Реформаторския блок Димитър Шишков, предприемачът Димитър Георгиев, меценатът и колекционер Димитър Инджов.

В спортните среди също се стягат за ваучър. Именици са тенисистът Димитър Кузманов и треньорът по лека атлетика Димитър Гушев, който дълго време се грижеше за положителната форма на Мико. Футболистът на Локото Димитър Илиев също ще подвига тостове.

Над 8500 души са пловдивчаните, които носят името Димитър. Сред тях се подреждат Митковците, които са 1092. Днес честват още (377) и Димчо (162). Значително по-малко са дамите, кръстени на светеца. При тях обаче разнообразието от имена е по-голямо. На Димитровден черпят Дмитрия (в Пловдив дамите с това име са 562), Димитрийка (311) и Димитрина (206). Димка е личното име на 228 дами. Името Митка носят 174 пловдивчанки. Разнообразието в женските имена се добавя от Митра (165), Димитричка (27) и Мита (15).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР