Кметът на пернишката община Ковачевци Васил Станимиров гони от имот

...
Кметът на пернишката община Ковачевци Васил Станимиров гони от имот
Коментари Харесай

Селски кмет изгонил украинка с болно дете от спортния комплекс в Ковачевци

Кметът на пернишката община Ковачевци Васил Станимиров гони от парцел в селото украинка с болното й дете, алармира във фейсбук футболният треньор Явор Йорданов. Управникът пратил предупреждение на Катерина Ростовская и господин Роман Марченко /6-годишния наследник на бежанката/, че би трябвало да изоставен до 17 юли, като се стимулирал с това, че в спортния комплекс „ Димитровец “ ще бъдат настанени други гости на общината. Те ще дойдат чак след 7 август и като численост са надалеч от запълване на потенциала му от 60 места, твърди треньорът.

Ето изявленията във фейсбук на Явор Йорданов по тематиката:

 Явор Йорданов Снимка: фейсбук

Приятели прочетете до дъно и споделяйте.
Просто скандално отношение.
Преди година и четири месеца в Семеен кодекс „ Димитровец “ в Ковачевци бе настанена украинска гражданка, бежанка от Харков, с малко дете на 6 години.
Естествено по стратегия за настаняване на бежанците от войната. Детето ходеше на детската градина в Лобош и извънредно бързо научи български.
Дотук добре… НО!
Преди към месец дамата получава съобщение за овакантяване на спортния комплекс, тъй като щял да се изпълни със спортисти…
През това време намерихме квартира, която към момента е в ремонт и ще бъде подготвена до 2 седмици. Записахме детето да почне учебно заведение в Перник от септември.
Срокът за изнасяне от комплекса бе 17-и този месец.
Днес /19 юли/ бе спрян токът. Не може да си подгрее или сготви. Храната й ще се скапе в хладилника. Аз знам, че тия хора нямат смелостта да се изправят пред тази жена и да я изгонят.
Но такова БЕЗЧОВЕЧНО отношение от селския кмет Васил Станимиров не съм очаквал.
Въпреки молбите и да прояви схващане г- н селският кмет, земеделец и основен свинар на Община Ковачевци не е показал и капка жалост даже през днешния ден по време на телефонния диалог.
Иначе по кое време яде кебапчета беше добре…
Отделно тия тиквеници, които са съставили този документ, се обръщат и към шестгодишното дете с господин…
Щеше да е смешно, в случай че не беше трагична обстановката, в която е попаднала украинката и която е пред бедствено положение…
Винаги съм се чудил до каква степен може да стигне самозабравата на един селски кмет и шайката, която е събрал към себе…
Отделно, че в комплекса няма никой. Ще има от 7 август и са надалеч от запълване на потенциала от 60 места…
От чисто човешка позиция това е низост. Не знам какво сърце би трябвало да имаш, с цел да изгониш жена с болно дете на улицата…

– – –
Кмета щял да настанява не спортисти, а чиновници на Община Ковачевци в Спортния комплекс. Толкова ли външни „ експерти “ по НИЩОправенето е назначил.
– – –
Отговорът на кмета Васил Станимиров е „ топ “ чиновници на Община Ковачевци ще бъдат настанени в Спортния комплекс.
Външни „ експерти “ по НИЩО правенето. А евентуално в този момент се приготвят трескаво багажи на чиновници от близките села да изпълнят комплекса.

 Уведомлението, което кметът Станимиров е изпратил на украинката.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР