Кметът на Перник Станислав Владимиров е поредният член на БСП,

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров е поредният член на БСП,
Коментари Харесай

Кметът на Перник се разделя с БСП. И други ще последват примера му

Кметът на Перник Станислав Владимиров е следващият член на Българска социалистическа партия, който се разделя с партията. Това оповестява БНР, като показва, че по-късно през днешния ден се чака зам.кметът Стефан Кръстев и други представители на партията в Перник да вземат същото решение.

" Това не е моята партия. Аз повече в това не мога да вземам участие ", разяснява кметът на града.

Решението му идва малко след партийния конгрес в събота, на който. Сред тях имаше и представители от град Перник.

Владимиров е следващото знаково лице, което напуща Българска социалистическа партия. В неделя стана ясно, че някогашният министър на защитата и дълготраен народен представител от левицата

Очаква се и още хора да последват образеца им. По информация на БНР, младежкото обединяване, чийто някогашен водач е изключеният на конгреса Мартин Жлябинков, също ще напусне Българска социалистическа партия.

Сред изгонените съперници на лидерката Корнелия Нинова се оказа и евродепутатът Петър Витанов. Новината за неговото изключване попадна и в европейското издание EURACTIV, което акцентира, че 50-ият юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия се е трансформирало в " събитие, което акцентира дълбоката рецесия на тази политическа мощ. "

Пред изданието Витанов показва, че партията към този момент не е демократична, а " всяко друго мнение се цензурира или глоби ".

" Единствената причина, заради която бяхме изключени, е, че искахме оставката на ръководителя на партията ".

Според него, Българска социалистическа партия е станала " псевдопатриотична и антиевропейска " и това се вижда с оповестената от Нинова поддръжка към референдума на " Възраждане " против еврото. Партията даже реши да стартира подготовката за собствен личен референдум, единствено че по-друг въпрос - " джендър идеологията в учебните заведения ".

Витанов добавя още, че Българска социалистическа партия е " оттатък времето си " и към този момент не се придържа към политиките на европейското социалистическо семейство.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР