Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев проведе работна среща с

...
Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев проведе работна среща с
Коментари Харесай

Кметът на Стамболийски се срещна с колегите си на другите общини заради наводненията

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев организира работна среща с кметовете на Йоаким Груево Наум Нихтянов, на Куртово Конаре Иван Пиринов, на Ново село Иван Стойчев и на Триводици Симеон Димитров, с цел да обсъдят дружно превантивните ограничения, които ще бъдат подхванати против възможни наводнения поради ситуацията в други общини. В срещата взе участие и Гергана Динева, специалист „ Гражданска отбрана ” към Община Стамболийски.

В момента обстановката на територията на цялата община е спокойна и под надзор. Около тази позиция се сплотиха петимата кметове, откакто авансово всеки от тях е бил на място при водоемите, с цел да се увери какво е положението им.

Проливни дъждове и бурята " Балос " потопиха елементи от Атина под вода
Проливният дъжд и новата стихия „ Балос “, които удариха Гърция, провокираха проблеми в доста елементи на страната, а жителите на...

Лично бях при моста на река Марица в Стамболийски, равнището на реката е обикновено, сподели кметът на общината Георги Мараджиев. Кметът на Йоаким Груево Наум Нихтянов също е бил на място при река Въча, както е направил обиколка и на язовирите „ Кричим “ и „ Въча “. По думите му равнището на водоемите не се е покачило и няма мотив за терзания. Кметовете на Куртово Конаре Иван Пиринов и на Ново село Иван Стойчев също всекидневно са на място при реките, които минават през техните обитаеми места. В Ново село кметът следи и равнището на канала, където сега също всичко е под надзор. В Триводици габионите, които бяха построени преди няколко години, стопират река Марица, само че проблем има от другата страна на моста при дигата, която е на границата сред Пловдивска и Пазарджишка област, сподели кметът на Триводици Симеон Димитров. Тук дигата е разрушена и реката подкопава брега. Необходимо е да се посочи собствеността към коя област е и да се вземат ограничения, сподели и кметът Мараджиев.

Градоначалникът заяви, че във всички обитаеми места ще бъдат избрани чиновници, които от време на време ще обикалят реките и ще наблюдават за възможна заплаха от наводнения. Кметовете няма да излизат в отпуск, до момента в който ситуацията в цялата страна не се възстановява и всеки кмет ще има подготвеност при потребност да обезпечи техника за разчистване на наносите в речните корита, като ще се употребява ресурсът на Оперативна програма БКС. От своя страна Гергана Динева заяви, че няма постъпили сигнали от жители, потърпевши от усложнената зимна конюнктура.


През идната година приоритет ще е проектирането и построяването на канализация там, където към момента нямаме, сподели кметът Георги Мараджиев. Той напомни, че планът за Куртово Конаре е към този момент подготвен и е импортиран в Министерството на земеделието, откъдето се чака утвърждение. Предстои планиране на канализацията за Ново село и за Триводици, като ще се разчита на средства от Плана за възобновяване и развиване, тъй като Общината няма този финансов запас. В Йоаким Груево има канализация, само че там остава казусът с неасфалтираните улици. За тях също има подготвен план и се търси финансиране, тъй като и това е огромно перо, което е непостижимо за общинския бюджет.

 

Още от ПЛОВДИВ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР