Кметът на община Панагюрище Никола Белишки издаде заповед, с която

...
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки издаде заповед, с която
Коментари Харесай

Кметът на Панагюрище обяви бедствено положение заради сушата

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки издаде заповед, с която разгласи бедствено състояние в града и в още седем села в покрайнината. Това се постанова поради продължителното засушаване през летните месеци и невъзможността за подаване на обикновено количество вода през магистралния тръбопровод на село Злокучене, оповестяват от общината.

Бедственото състояние обгръща селата Бъта, Баня, Оборище, Елшица, Левски, Поибрене и Попинци. Според Белишки то се постанова за недопускане на опасности за здравето и живота на жителите на общината. Той посочи още, че се постановат неотложни аварийно-възстановителни работи на централния тръбопровод.

Кметът на Панагюрище акцентира, че поради невъзможността за водоподаване заради множеството повреди на магистралния тръбопровод се е стигнало до изострен дефицит на вода за питейно-битови потребности.

" Използваният магистрален тръбопровод на село Злокучене е извънредно амортизиран, с голям брой течове по трасето и непрекъснати повреди, заради което по него не доближава нужното количество вода до Панагюрище и близките села ", декларира Белишки.

По думите ми през последните 3 дни е имало четири доста тежки повреди, а за последните 10 дни – общо 16.

Срокът на бедственото състояние е до 11 ч. на 21 септември. До тогава е планувано да се направи спешен ремонт на магистралния тръбопровод. До нормализиране на водоснабдяването в общината ще се доставя вода от откритите водоизточници в региона, а при неспособност - посредством водоноски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР