Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на

...
Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Кметът на Димитровград ще е водещ на престижен панел на Годишната среща на местните власти

Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното съдружие на общините в България Иво Димов ще бъде водещ на най-престижния конгрес за общините XIII Годишна среща на локалните управляващи, която стартира през днешния ден, 1 октомври, в курортен комплекс Албена.
Срещата тази година е под мотото " Икономическо развиване в общините - вложения и вероятности за развиване ". Фокусът във първия панел на форума ще бъде върху опциите на общините за привличане на вложители посредством развиване на индустриалната инфраструктура . Именно на този панел модератор ще е кметът на Димитровград.
В полемиката присъединяване ще вземат изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева, изпълнителният шеф на Наказателен кодекс " Индустриални зони " Антоанета Барес, ръководителят на съдружие " Клъстер Тракия икономическа зона " Пламен Панчев, изпълнителният шеф на " София Тех Парк " Тодор Младенов и Бойко Милев, шеф на АСПА Консорциум.
Кметовете и водещите икономисти в страната ще разискват партньорството сред общините и бизнеса, държавната поддръжка за развиване на индустриалния бранш в районите – моделът на Национална компания „ Индустриални зони “, и самодейността на частния бизнес: интегриран метод за поощряване на икономическата интензивност в индустриалния и аграрния бранш – моделът на Икономическа зона " Тракия " и опциите за привличане на високотехнологични производства и международно одобрени индустриални производители. Във втората част на форума ще бъдат разисквани източниците на финансиране за развиване на индустриалната инфраструктура с общинско присъединяване. посредством основаване на ф ондовете за градско развиване – финансови принадлежности за поощряване на локалното икономическо развиване посредством ниско лихвени заеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР