Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова посрещна Лили Стефанова и

...
Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова посрещна Лили Стефанова и
Коментари Харесай

Община Берковица се включи в инициативата „Мениджър за един ден”

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова посрещна Лили Стефанова и Ивет Димитрова, възпитаници от ФСПГ „ Васил Левски “ – Монтана, някогашни ученици на 2. ОУ " Христо Смирненски " - Берковица и ги срещна със своята работа, отговорностите и провокациите, пред които като бъдещи мениджъри ще се изправят. Младите мениджъри станаха част от общинската администрация, организираха срещи с екипа на кмета и надникнаха в работното ежедневие на общинското ръководство.
Те задаваха въпроси, споделяха хрумвания и демонстрираха лидерските си умения.
Кметът ги срещна с работата на общинска администрация, плановете, които предстоят, проблемите, които имат общините, като акцентира, че " Длъжността на кмета е виновна и нейната врата постоянно e отворена за всеки един жител, тъй като жителите на община Берковица имат ежедневни проблеми, които би трябвало да бъдат решавани “.
Възпитаниците на ФСПГ, дружно с ръководителя на Общински съвет Деян Еленков, навлязоха в тънкостите на организирането и ръководенето на съвещание, изследваха по кое време се постанова прегласуване на дадена точка от дневния ред, какво значи входиране на предложение и се срещнаха с признати наредби, проекти и стратегии.
Мениджърите за един ден се срещнаха и с работата на всеки отдел в Община Берковица.
Инициативата „ Мениджър за един ден “ се организира на 27 април 2023 година, а задачата  бе да даде посока в избора на кариерен път на учениците.
Проявата се стреми да въодушеви и ориентира младежите в избора им на бъдеща специалност, както и да ги запознае какво съставлява един характерен работен ден в държавните институции, неправителствените организации и частния бизнес бранш.
За своето присъединяване, Лили Стефанова и Ивет Димитрова получиха документи и дарове от кмета Димитранка Каменова с благопожелание да следват фантазиите си, да бъдат упорити, целеустремени и в никакъв случай да не се отхвърлят от задачите, които са си сложили. Тя показа, че ще се радва младежите да вземат участие интензивно в начинания и събития, с които да продължим развиването на нашия град.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР