Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви началото на тежка

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви началото на тежка
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви началото на тежка криза в САЩ

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс разгласи началото на тежка рецесия в Съединени американски щати, написа американското издание

„ Уолстрийт се срутва и ние сме във финансова рецесия, каквато даже не можете да си визиите “, сподели той на събитие в Стейтън Айлънд, проведено от неправителствената организация Project Hospitality.

Както се отбелязва в обявата, изказванията на Адамс внезапно контрастират с думите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, за това че с стопанската система на страната всичко е наред.

„ Намираме се във финансова рецесия, каквато в никакъв случай не можете да си визиите “, добави той.

„ Уолстрийт се срива; ние сме в криза. "

По-рано прессекретарят на президента на Съединени американски щати Карин Жан-Пиер спори с публицист по време на брифинг по отношение на определението за криза. Според него чиновниците на Белия дом се пробват да убедят медиите, че няма рецесия, макар обстоятелството, че страната отбелязва негативен напредък на брутния вътрешен артикул в две поредни тримесечия. Карин Жан-Пиер с нервиран взор отговори, че това е неверното определение за криза.

Бюрото за стопански разбори на Министерството на търговията на Съединени американски щати по-рано излезе с прессъобщение, съгласно което брутният вътрешен артикул на страната през второто тримесечие на 2022 година е намалял с 0,9 % на годишна база. Така стопанската система на Съединени американски щати е в крах от шест месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР