Кметът на Чикаго Лори Лайтфут издаде извънредна декларация във вторник

...
Кметът на Чикаго Лори Лайтфут издаде извънредна декларация във вторник
Коментари Харесай

Кметът на Чикаго обяви извънредно положение заради мигрантите

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут издаде изключителна декларация във вторник в отговор на незаконните мигранти, изпратени в нейния град от губернатора на Тексас Грег Абът, оповестява Fox News.

Лайтфут издаде незабавна декларация след идването на 48 мигранти във вторник, съгласно прессъобщение, в което се показва, че градът и щатът са дали незабавна помощ за над 8000 мигранти от август 2022 година

„ Всички би трябвало да разберем, че тази рецесия евентуално ще се задълбочи, преди да забележим, че ще се усъвършенства, тъй че до момента в който вървим напред, град Чикаго ще би трябвало да даде спомагателни места онлайн, с цел да се приготви за идването на повече хора и фамилии и да облекчи полицията в Чикаго Областни окръзи “, споделиха от офиса на Лайтфут.

„ Град Чикаго е в разгара на национална филантропична рецесия и посредством обединени старания в сходство с полезностите си на гостолюбив град, Чикаго прави всичко допустимо, с цел да отговори на спешността на този въпрос. Градът продължи да приканва федералните и щатските държавни управления да поддържат новопристигащата задача с по този начин нужното в допълнение финансиране и запаси за незабавен заслон и презаселване, защото сега няма задоволително запаси за посрещане на потребността. "

Това се случи девет месеца откакто губернаторът на Тексас Грег Абът, републиканец, стартира да насочва скорошни бежанци от Централна и Южна Америка към Чикаго с еднопосочни автобусни пътувания с аргумента, че демократичните " градове-убежища " би трябвало с подготвеност да поемат по-голяма част от тежестта, произлизаща от рецесията по границата.

Подписана по-малко от седмица преди Лайтфут да напусне поста си, декларацията за изключително състояние освобождава администрацията на кмета да разполага с изключителни средства и да изиска помощта на Националната армия на Илинойс, макар че Лайтфут посочи, че последното средство не е належащо, към този момент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР