Кметът д-р Димитър Германов иска още в понеделник да се

...
Кметът д-р Димитър Германов иска още в понеделник да се
Коментари Харесай

Община Приморско: Нямаме компрометирани водопроводи и канализационни колектори

Кметът доктор Димитър Германов желае още в понеделник да се вземат спомагателни проби, с цел да са спокойни съгражданите му

В община Приморско няма нито един злепоставен тръбопровод и нито един канализационен колектор, и няма измемения в качеството на питейната вода. Това оповестиха доскоро по отношение на предишно известие по-рано през днешния ден от администрацията на кмета доктор Димитър Германов. Ето какво написаха от там:
Във връзка с постъпило на 15.09 писмо от ВиК – Бургас с директива за потребление на питейната вода от водопроводната мрежа единствено за битови цели, само че не за пиянство и подготвяне на храна, бихме желали да създадем следните разяснения: 

1. Информацията е публикувана в същия ден до всички районни кметства на територията на Община Приморско, посредством които да се осведоми популацията. 

2. Проведени са спомагателни уточняващи диалози на кмета доктор Димитър Германов с управлението на ВиК – Бургас и РЗИ - Бургас, в които е открито, че в изпратеното писмо се касае за техническа неправилност. Направените констатации за отклонения на качеството на питейната вода са за обособени обитаеми места в друга община, а не съответно за региона на Приморско. 

3. Според информация на дежурния екип на ВиК – Бургас, подадена към Община Приморско през днешния ден “НА ТЕРИТОРИЯТА НА РАЙОН ПРИМОРСКО НЯМА КОМПРОМЕТИРАНИ ВОДОПРОВОДИ И КАНАЛИЗАЦИОННИ КОЛЕКТОРИ. НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ ПРОБИ С ОТКЛОНЕНИЯ ОТ ИЗИСКВАНИЯТА НА НАРЕДБА 9 ЗА КАЧЕСТВОТО НА ВОДАТА ЗА ПИТЕЙНО-БИТОВИ НУЖДИ. ”

4. Въпреки получената настояща информация за в допълнение успокоение на жителите, по гледище на доктор Германов на 18.09 (понеделник) ще бъдат взети спомагателни проби на питейната вода от мрежата в Община Приморско.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР