Ключова роля на научните изследвания и иновациите с оглед растежа

...
Ключова роля на научните изследвания и иновациите с оглед растежа
Коментари Харесай

Добри очаквания. Изслушването на Илиана Иванова за еврокомисар премина успешно

Ключова роля на научните проучвания и нововъведенията с оглед растежа в Европейския съюз. На това би наблегнала кандидатката за еврокомисар Илиана Иванова през оставащата година от мандата на Европейската комисия (ЕК).

Във вторник тя беше изслушана в комисиите на Европейска комисия по индустрия и по просвета за поста комисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

Иванова беше номинирана на мястото на предходния еврокомисар Мария Габриел , която подаде оставка на 15 май тази година. В момента тя е министър на външните работи и вицепремиер в кабинета на Николай Денков .

Изслушването на Иванова във вторник продължи 3 часа , като тя съумя да отговори на множеството въпроси, които ѝ бяха заложени.

Кандидатката за еврокомисар прикани за повече вложения в научните проучвания и нововъведенията, които тя дефинира като жизненоважни за устойчивото бъдеще на Европейски Съюз .

Според нея Европа е мотор на научния развой в света, само че в тази област към момента има раздробеност и дефицит на средства. Затова тя сподели, че ще работи за постоянен и задоволително огромен бюджет.

Иванова сподели още, че измежду най-важните ѝ цели ще бъде доизграждането на европейското просветително пространство. Като други значими акценти тя дефинира овластяването на младежите и сплотяващата роля на спорта.

" Ако бъда определена, ще работя неуморно с всички сили в този къс оставащ мандат да осъществим със наличие и да допринесем оптимално за реализиране на задачите ", сподели тя.

След чуването председателката на парламентарната комисия по просвета и обучение Забине Ферхайен дефинира представянето на Иванова като чудесно.

Председателят на парламентарната комисия по индустрия, проучвания и енергетика Кристан Бушой също сподели, че Иванова е посочила положителни знания по тематиката.

" Имам доста положителни упования, уверен съм, че Иванова ще бъде отличен еврокомисар ", сподели той.

Официалното решение за назначението на Иванова се чака в сряда вечер. Ако решението е позитивно, идната седмица в Страсбург се чака европарламентът да гласоподава назначението ѝ.

Иванова беше препоръчана за еврокомисар в края на юли от ГЕРБ. Тя би трябвало да заеме поста на Мария Габриел, която го напусна, с цел да бъде претендент за министър председател на ГЕРБ-СДС.

Тя е член на Европейската счете палата и ръководител на Комисията за надзор на качеството в институцията. Тя е някогашен евродепутат от ГЕРБ сред 2009 и 2012 година Между 2007 и 2009 е част от Столичния общински съвет, когато кмет на София беше Бойко Борисов .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР