Клубовете от Серия А отново проведоха телеконференция относно новостите около

...
Клубовете от Серия А отново проведоха телеконференция относно новостите около
Коментари Харесай

Серия А орязва заплатите на футболистите, за да спаси клубовете от фалит

Клубовете от Серия А още веднъж организираха телеконференция по отношение на новостите към ковид. За момента шефовете на италианския футбол не могат да дефинират точна дата за обновяване на шампионатите, макар че възобновяване към 10-и май наподобява все по-вероятно, откакто стана ясно, че всички локални шампионати би трябвало да приключат преди 30 юни.

В най-лошият случай, при прекъсване на шампионата напълно, загубите ще възлизат на към 800 милиона евро, което ще наложи страната да се намеси, с цел да избави няколко клуба от банкрут.

Очевидно концепцията за плейофи не е по усета на никого. Друг вид, който е измежду обсъжданите, е намаляне на заплатите на футболистите. Няколко клуба от Серия А обмислят блокиране на заплащанията през март, макар че за сходна крачка е належащо разрешение от футболната федерация, с която би трябвало да се реализира съглашение.

Сред обсъжданите тематики бе и провеждането на тренировките, което към този момент провокира известно напрежение, защото Лацио и Наполи считат да възобновят подготовката си идния понеделник. Клубовете обаче са задължени да следват наложените от управляващите правила, а нови инструкции на държавното управление следва да бъдат получени през идващите дни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР