Клубовете от Бундеслигата започнаха тренировки в началото на седмицата след

...
Клубовете от Бундеслигата започнаха тренировки в началото на седмицата след
Коментари Харесай

Футболист на Байерн: Удоволствие е да тичаме по терен с врати

Клубовете от Бундеслигата започнаха тренировки при започване на седмицата след съвсем цялостен месец пауза поради разпространяването на вируса COVID-19, а огромна част от играчите също съблюдаваха отдалеченост. Нападателят на Байерн (Мюнхен) Кингсли Коман беше един от тези играчи, само че е благополучен, че се е върнал на терена и към този момент работи с топката.

Отборите са разграничени на дребни групи или даже по двойки, като не престават да идват за тренировки при засилени ограничения за здравна сигурност. От новия ковид в Германия са се инфектирали повече от 110 000 души и са умряли над 2000.

" Не сме докосвали топката съвсем месец и даже да сме разграничени на дребни групи, е наслаждение да играем още веднъж и да тичаме по терен, на който има сложени порти “, удовлетворен е Кингсли Коман в изявление за френския канал на Евроспорт.

" Сега работим за техника, на безвредна отдалеченост сме един от различен. Това е малко като края на предходния сезон, когато тренирахме огромна част самостоятелно “, добави французинът.

The Bundesliga is set to become the first of Europe’s top leagues to return to action.

Is it too early? #COVID19 #coronavirus pic.twitter.com/edMAUIf7Ju
— DW Sports (@dw_sports) April 10, 2020

Въпреки възобновяването на тренировките Германската футболна лига даде да се разбере, че за момента няма изясненост по кое време ще бъде обновен сезонът. Той е спрян до 30-и април, а по-рано през днешния ден вестник Билд популяризира информация, че ще разисква датата 9-и май. От Лигата оповестиха обаче, че другата седмица тази тематика ще бъде още веднъж дискутирана.

Коман се надява, че всички старания на играчите няма да отидат на вятъра и сезонът ще продължи.

Байерн (Мюнхен) има преднина от 4 точки девет кръга преди действителния завършек на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР