Климатикът в автомобилите беше чист лукс през 50-те години на

...
Климатикът в автомобилите беше чист лукс през 50-те години на
Коментари Харесай

Климатик има вече в 95 процента от колите

Климатикът в колите беше чист разкош през 50-те години на предишния век и в началото непокътнат единствено за американските модели от първокласен клас. Глобалният взрив на климатиците стартира едвам през 90-те години и стартира да се приемаше за даденост в горната междинна класа, само че към момента се смяташе за първокласен. Анализаторите на Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) направиха оценка на своите бази данни и сега откри, че в 95 % от леките коли се употребяват климатични системи.

Тази промянапо отношение на климатика пристигна с по-интензивния аеродинамичен дизайн на колите. Площите на прозорците се усилиха и ъглите на наклона на стъклата се свиха. Така модерните коли бързо се нагряват на слънце и към този момент се считат за непродаваеми без климатик.

Многобройни изследвания също способстваха за бързото нахлуване на пазара на автомобилните климатични системи, които показват изгодата от тях за сигурността на придвижването. Тези, които са в добра температурна атмосфер а в колите си на пътя, карат по-внимателно и остават във форма по-дълго.

За доста малко време климатикът да стане и общоприет детайл от оборудването и на дребните коли. За известно време бизнесът с рационализация на климатици процъфтяваше, само че много време хладилният сътрудник беше слаб фактор в климатичните системи. Първоначално употребяваният R-12 е извънредно нездравословен за климата и потреблението му е неразрешено от 2015 година

Хладилният сътрудник R-134a, който към момента се употребява в доста транспортни средства през днешния ден е доста по-добър. Замяната му с още по-екологичния, само че запалителен хладилен сътрудник R-1234yf, беше съпроводена от разгорещени полемики. Някои производители на транспортни средства също минаха към R-774, по-известен като CO2.

„ В взаимозависимост от типа на транспортното средство и предназначението на автомобила, рано или късно се постанова сервизиране на климатика на всеки автомобил “, споделят специалистите от ДАТ - „ Това се отнася както за моторите с вътрешно горене, по този начин и за електрическите коли, тъй като да вземем за пример гъвкавите линии в транспортното средство и точките на свързване механически не могат да бъдат толкоз стегнати, колкото при закрепена апаратура в домакински ледник. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР