Климатичните промени и разпространението на инфекциозните болести се разглеждат като

...
Климатичните промени и разпространението на инфекциозните болести се разглеждат като
Коментари Харесай

Кои са най-големите заплахи за света

Климатичните промени и разпространяването на инфекциозните заболявания се преглеждат като най-големите закани  от множеството хора в 14 стопански напреднали страни, проучени от изследователския център Pew.

В сходни изследвания, извършени от основания във Вашингтон център през 2013, 2016, 2017 и 2018 година, за основни закани са виждани климатичните промени и тероризма.

" В година, когато пандемията от COVID-19 господства в заглавията на новините по целия свят, може би не е изненадващо да се откри, че болшинството от 14 страни, интервюирани през миналото лято, виждат разпространяването на инфекциозна болест като огромна опасност за своите страни ", акцентират създателите на изследването.

Средно около  70 % показват климатичните промени като огромна опасност  за своите страни, следвани от  разпространяването на инфекциозни заболявания  с 69 %, тероризма (66 процента), хакерски атаки от други страни (65 процента) и разпространяването на нуклеарни оръжия (61 процента).

Други посочени огромни закани включват положението на международната стопанска система и международната беднотия.

В европейските страни " климатичните промени остават най-силно възприеманата опасност, макар че там хората също по този начин показват огромна угриженост по отношение на рисковете, подбудени от инфекциозни заболявания ".

В Съединени американски щати климатичните промени са най-често посочваните преди всичко като огромна опасност, следвани от хакерски атаки от други страни, тероризма, разпространяването на нуклеарни оръжия.

" Мнозинства в 10 от 14-те интервюирани страни разказват положението на международната стопанска система като огромна опасност ", акцентират от Pew.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР