Климатични и икономически рискове могат да доведат до разпадане на

...
Климатични и икономически рискове могат да доведат до разпадане на
Коментари Харесай

Климатични и икономически рискове могат да доведат до разпадане на системата

Климатични и стопански опасности могат да доведат до раздробяване на системата , което може да се съпостави с финансовата рецесия през 2008 година

Информацията популяризира " Гардиън ", базирайки се на ново проучване, в което се приканва за незабавни и радикални промени за отбрана на политическата и обществена система.

В изследването се акцентира, че комбинацията от световно стопляне, безплодие на почвата, загуба на биологично многообразие, в това число на опрашителите и окисляване на океаните основава " нова област на риск ", която съществено се подценява от политиците, въпреки че може би съставлява най-голямата опасност в историята на човечеството.
 Резкият спад на броя на насекомите заплашва да докара до срив на природата
Резкият спад на броя на насекомите заплашва да докара до срив на природата

Човешката активност води до пагубен срив на естествените екосистеми

Институт за проучване на публичната политика (IPPR) предизвестява за риск от раздробяване на основните обществени и стопански системи на локално и евентуално на световно равнище.

Този нов риск ще засегне безусловно всички политически сфери и политики . Авторите на изследването слагат под подозрение, че обществата по света са съответно готови да се оправят с този риск.

Доскоро множеството изследвания за риска върху околната среда изследваха заканите изолирано: учените проучваха промени в метеорологичните системи , биолози се концентрираха върху загубите в екосистемата и икономистите калкулираха евентуални вреди от бурите и сушата . Но от ден на ден научни организации правят оценка по какъв начин взаимоотношението на тези фактори може да засегне човечеството и природата.

В компилираното от института проучване са включени десетки университетски изследвания, държавни документи и отчети на неправителствени организации. Левият институт се счита, че оказва въздействие върху политиката на английската Лейбъристка партия.

Авторите са проучили по какъв начин влошаващото се положение на околната среда и плодородната земя оказват въздействие върху здравето, благосъстоянието, неравенството и миграцията , които пък усилват вероятността от политическо напрежение и спор.

Освен доказателства се показва и мрачна международна статистика: от 2005 година наводненията са се нараснали с 15 пъти; явленията с рискова температура са се нараснали с 20 пъти; горските пожари са се нараснали със седем пъти; горният слой на почвата е загубен от 10 до 40 пъти по-бързо спрямо възобновяване му с естествени процеси; 20-те най-горещи години от 1850 година са регистрирани през последните 22 година и популацията на гръбначни животни е намаляла приблизително със 60% от 70-те година на XX век.

Тези процеси се ускоряват и са свързани със съществуващите обществени и стопански проблеми, които евентуално носят риск от раздробяване на системата, както при финансовата рецесия през 2008-2009 година

Миграцията евентуално също ще се усили вследствие на засушаване и рискови температури, съответно в Близкия изток и Централна и Северна Африка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР