Клиентите ще теглят кредити през мобилния си телефонС приложението за

...
Клиентите ще теглят кредити през мобилния си телефонС приложението за
Коментари Харесай

Евротръст навлиза в банките у нас

Клиентите ще теглят заеми през мобилния си телефон

С приложението за е-идентификация Евротръст, всичко става отдалечено и не изисква посещаване в офис на банката

Сосиете Женерал Експресбанк ще предложи софтуерно решение, което разрешава осъществяване на редица банкови интервенции без нужда от посещаване на офис. Законово и механически това става допустимо чрез новото приложение на Евротръст за идентификация и сключване от разстояние на документи, свързани със закупуване на артикули на банката – освен това, гратис.

„ Нарастващата роля на мобилните телефони и интернет в нашето всекидневие доста трансформира метода, по който клиентите взаимодействат с банките. Ние приспособяваме нашата организация и оферти по отношение на тези промени и имаме за цел да предоставим новаторски решения за цифрово банкиране “, показа Зденек Метелак, изпълнителен шеф на Сосиете Женерал Експресбанк.  

Банката започва пилотно предложение с електронна идентификация на два от най-популярните й продукта: потребителски заем Експресо с авансово утвърден предел и овърдрафт. Процесът е напълно далечен и не изисква посещаване в офис на банката. Всичко става през смарт устройство – таблет или телефон, като потребителят се записва с биометричните си данни (лицева идентификация, пръстов отпечатък и др.).
още по тематиката
Според Евродиректива, в действие от юли 2016 година, електронният автограф на Евротръст е равносилен на собственоръчно подложен автограф на хартия. Системата е проектирана по този начин, че да дава отговор на най-високите условия за сигурност.

От банката прецизират, че потреблението на приложението не трансформира вътрешните процедури при кандидатстване за заем и овърдрафт – условията и инспекциите остават същите, както за клиентите, посещаващи банков офис. Свалянето на приложението и удостоверението за дипломиран автограф се дават гратис за клиенти на банката.

Плановете на банката са да развие и разшири опциите, предлагани от новото приложение, на база противоположната връзка от клиенти, които употребяват тестово софтуерното решение. Интеграцията също дава опция на банката в бъдеще да дава на клиентите си разнообразни документи, за които към днешна дата се постанова персонално посещаване в офис, да вземем за пример банкови извлечения, заявления и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР