Клиентите на авиокомпаниите ще трябва да носят маски във всички

...
Клиентите на авиокомпаниите ще трябва да носят маски във всички
Коментари Харесай

Маските стават задължителни по време на полет в Европейския съюз

Клиентите на самолетните компании ще би трябвало да носят маски във всички стадии от пътуването си. Това гласи едно от условията за хвърчене със аероплан, публикувани от Европейската организация за авиационна сигурност, написа вестник “Гардиан ”. Инструкциите включват също понижен ръчен багаж и отвод от количките за разнасяне на храна, питиета и безмитни артикули.
Всеки, който е развил признаци, откакто е купил билета си, или в това време е имал контакти със инфектиран, ще би трябвало да се откаже от полета. За задачата самолетните компании би трябвало да възстановят без спънки и без такси парите за билета, написа 24 часа.
От пасажерите се чака постоянно миене на ръцете и прилагане на дезинфектанти, а маските ще са наложителни с изключение на за деца под 6 години и хора, които не могат да ги носят по медицински съображения. По системата за съобщаване на полетите ще бъдат пускани напомняния за персоналните защитни ограничения, които би трябвало да се съблюдават. Препоръчаната обществена отдалеченост е метър и половина при очакване на ред за чекиране, както и в магазините на летищата, като ще има знаци, които да демонстрират къде да се застане.
Тъй като в зоните за сигурност спазването на отдалеченост е мъчно, всички чиновници ще са с маски и щитове. Кошниците, в които пасажерите си поставят персоналния багаж за инспекция, ще се дезинфекцират постоянно. В случай, че са постанова отклоняване до машината с рейсове, те ще са повече, с цел да се качват по-малко хора. Самолетите също ще бъдат подлагани на цялостна стерилизация сред полетите.
Европейската организация по авиационна сигурност е изискала от самолетните компании да сложат по-добри филтри за филтриране на въздуха в пътническите салони, само че без значение от това и на борда ще се носят маски - както от пасажерите, по този начин и от екипажа. Маските би трябвало да се сменят постоянно, тъй че при дълъг полет пасажерите ще би трябвало да разполагат с по няколко.
Отпада, обаче, условието самолетните компании в Съединени американски щати и Европа да ползват правилото на празната междинна седалка. При идване всеки пасажер ще би трябвало да попълня декларация с имената си, номера на седалката си в самолета и телефон или имейл. Това се прави за следене на контактите, в случай че се окаже, че на борда е имало инфектиран. След като си получат багажа, пасажерите би трябвало да изоставен летището колкото може по-бързо. Изпращачите и посрещачите няма да влизат в летището.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР