Клиент на магазин Кауфланд и охранители си спретнаха жесток скандал

...
Клиент на магазин Кауфланд и охранители си спретнаха жесток скандал
Коментари Харесай

Трафик нюз: Подканиха пловдивчанин да влезе в тъмната стаичка на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

Клиент на магазин Кауфланд и охранители си спретнаха нечовечен скандал на касите на комерсиалния обект. За това алармира, четец на TrafficNews.bg, който е и самият пострадал.

``
реклама

Неприятната сцена се разиграла в съботния следобяд в магазина от веригата, намиращ се на Пещерско шосе. След като закупил и платил нужните му артикули, пловдивчанинът се отправил към паркинга. На вратата обаче бил спрян от охранител, който без да му заяви аргументите, го подканил към стаята за обиск.

„ Попитах каква е тази стаичка и от какво е предизвикана тази инспекция, на което не ми беше даден явен отговор и още веднъж бях подканен да го съпроводя. Отказах, като подчертах, че закупените от мен продукти и касовият бон за направените покупки се намират в количката и в случай че служителят желае може да извърши каквото инспекция желае на място ”, съобщи пловдивчанинът.

Разразил се спор, като двамата мъже повишили звук един на различен. В кавгата се намесил и различен охранител от същата компания.

„ В този миг втори чиновник на Боду СОД се причисли към сътрудника си и с недодялан звук, който е неприемлив за другарство с краен клиент, съобщи: „ Не се обяснявай. Влизай в стаичката за инспекция. “ 

На въпросния господин обясних, че двамата нямат право да ме задържат, не са показали повода за тази инспекция, съдействам и в случай че желаят мога да ревизират касовия бон и направените от мен покупки на място. Казах също, че нямам никакво желание да бъда воден в някаква стаичка, без да е ясна повода и правото на охранителната компания за такива дейности ”, добавя читателят ни.

Скандалът траял с цялостна мощ, като е бил съпровождан от обиди и нелицеприятни квалификации от страна на охранителите към клиента. В последна сметка инспекция в „ стаичката ” не е била направена, а нашият четец подал недоволство на дежурния шеф на магазина.

„ Допустимо ли е съгласно Вас отношението на представителите на охранителната компания в описаната обстановка? Допустимо ли е да бъда подканян за отклоняване в помещение, за следващ обиск от представители на охранителна компания, при положение, че съдействам – отпущам опцията за осъществяване на инспекцията на място? Допустимо ли е представители на охранителната компания, да не носят баджовете за идентификация от самото начало, а да ги показват само при инспекции? Допустимо ли е да не бъде посочвана съответната причина за инспекция от тяхна страна? ”, пита пловдивчанинът.

Тези въпроси бяха отправени и към управата на комерсиална верига Кауфланд. Наш кореспондент се свърза с централата на магазина, с цел да алармира за случая и с цел да потърси мнение от тяхна страна. Според тях защитата на магазините има право при зародило съмнение да прави инспекции на персонален багаж и на документи за идентичност.

„ Охраната на всеки обект се обезпечава от профилирана компания, чийто личен състав е подготвен по какъв начин да работи професионално. Представителите на охранителната компания са спазили както законовите, по този начин и етичните правила. Проверката ни откри, че във филиала ни на бул. " Пещерско шосе ", наш клиент е бил тестван, като представителите на охранителната компания са се легитимирали преди този момент. Проверката не е открила нарушаване и по този мотив на клиента са поднесени откровени извинения.  За информация на клиентите ни, на входа на всеки наш обект е сложена осведомителна табела, която коментира разпоредбите за вътрешен ред на територията на магазините, както и какви са ограниченията, които могат да бъдат подхванати при съмнение за кражба ”, за споделя в мнението на Кауфланд.

За мнение се обърнахме и към охранителна компания Боду СОД. Очакваме в най-скоро време и тяхната позиция, която ще бъде оповестена в следващ материал.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР