Кладенците и сондажите по дворовете, които не са регистрирани досега

...
Кладенците и сондажите по дворовете, които не са регистрирани досега
Коментари Харесай

Депутатите определиха нов срок за регистрация на кладенците в дворовете

Кладенците и сондажите по дворовете, които не са регистрирани до момента би трябвало да бъдат регистрирани, само че в нов период - 28 ноември 2025 година. Това записаха депутатите в промени на закона за запазване на околната среда, които гласоподаваха на второ четене.

Така за две години би трябвало да бъдат регистрирани кладенците като за това няма да се заплаща такса, взеха решение депутатите, оповестява Българска национална телевизия.

" Хората би трябвало да бъдат спокойни, до 10 кубика вода те могат да употребяват безвъзмезно. Необходимо е обаче да се знае къде има такива сондажи, с цел да може те да се употребяват при изключителни потребности ", разяснява депутата от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров.

Срещу следващият опит за регистрация на персоналните сондажи възразиха от " Възраждане ".

" При състояние, че не е рисково и че не нужно да се ръководи водата от кладенците, дано да си остане по този начин, от началото на българската страна е имало кладенци. Очевидно не се е случило до момента тази регистрация, няма смисъл да я удължаваме ", сподели Николай Дренчев от " Възраждане ".

Татяна Султанова от Продължаваме промяната обаче посочи, че би трябвало да бъдат изпълнени европейските регламенти и по тази причина би трябвало срокът да не се удължава за следващ път, а да е една година. Предложението обаче беше отхвърлено в зала.

Задължителната регистрация от дълго време е в действие, само че по този начин и не дава резултат като хората отхвърлят да записват намиращите се в парцелите им водохващания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР