Китайското правителство наложи контрасанкции на евродепутати, учени, политици и на

...
Китайското правителство наложи контрасанкции на евродепутати, учени, политици и на
Коментари Харесай

Китай с контрасанкции срещу ЕС: Евродепутати в черния списък, сред тях Илхан Кючюк от ДПС

Китайското държавно управление наложи контрасанкции на евродепутати, учени, политици и на четири юридически лица от Европейски Съюз за интервенция във вътрешните работи на самостоятелния регион Синцзян Уйгур.

Сред попадналите в черния лист е и евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк, осведоми ТАСС.

Заедно с него са осъдени и Райнхард Бутикофер, Михаел Галер, Рафаeл Глюксман от Франция и Мириам Лексман от Словакия.

Санкциите на Китай против евродепутатите са неприемливи и ще имат последици, заяви ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли.

Според Сасоли депутатите от Екологичен потенциал са подложени на наказания „ за изложение на мнението си при осъществяване на демократичния си дълг “. „ Правата на индивида са неотменими права “, добави той.



В листата попадат и холандският народен представител Шьорд Йордсма, депутатът от Белгия Самуел Коголати, литовският народен представител Довиле Шакалене, немският академик Адриан Зенц и шведският откривател Бьорн Ерден.

По-рано през днешния ден Европейски Съюз наложи наказания под формата на забрани за влизане на територията на Европейски Съюз и заледяване на активи на четирима високопоставени чиновници в областта на сигурността в китайския район Синцзян. Китайска строителна компания също беше осъдена.

Европейски Съюз вкара наказания по отношение на хипотетични нарушавания на човешките права на уйгурите, мюсюлманското малцинство, населяващо китайския район Синцзян.

Санкционираните нямат право да влизат на територията на Европейски Съюз, а банковите им сметки на територията на страните от евросъюза са замразени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР