Китайското посолство в Сеул обяви във вторник, че спира да

...
Китайското посолство в Сеул обяви във вторник, че спира да
Коментари Харесай

Китай спря издаването на визи за Южна Корея и Япония

Китайското посолство в Сеул разгласи във вторник, че стопира да издава краткосрочни визи за гости от Южна Корея, съобщи Ройтерс. Това е една от първите реакции на Пекин против налагането на антиковид ограничения за пасажери от Китай, където вирусът се популяризира извънредно бързо. Мярката визира издаването на визи за визити, бизнес, туризъм, лекуване, пренос и други персонални каузи. Тази мярка ще бъде поправена според от анулацията на рестриктивните мерки на Южна Корея за влизането на китайски жители на територията ѝ, заяви и Радио Китай.

Властите на Китай стопираха от вторник да издават на практика каквито и да било визи и на японски жители. Това заяви организация Киодо, като се базира на източници от туристическия бранш, съобщи Българска телеграфна агенция.  Визовият център на Китай в Япония разпрати уведомление за това до японските туроператори. Мерките обгръщат и визите за туристически пътувания. От през днешния ден няма и опция за записване с оглед бъдещо подаване на документи посредством визовия център, отбелязва ТАСС. Причините за това решение не се оповестяват. От 30 декември Токио подлага на експресни проби всички идващи от Китай, а от 8 януари ползва още по-строги условия. 

Китай отвори границите си в неделя след три години изолираност, като отстрани последната огромна рестрикция, която бе част от динамичната локална политика за " нулев коронавирус ". Тя стартира да се разхлабва началото на предишния месец след исторически митинги срещу рестриктивните мерки. След разхлабването на ограниченията китайските управляващи стопираха да разгласяват дневни данни за заболеваемостта и оповестяват за по-малко смъртни случаи за ден, откогато политиката взе противоположен завой. СЗО оспорва данните, защото има данни за растеж в търсенето на услуги от погребални организации. Съединени американски щати, Южна Корея, Франция и доста други страни предложиха наложително тестване на китайски пасажери в отговор на разрасналата се пандемия там. Въпреки че Пекин изисква коронавирус проби за всички пасажери, които влизат в Китай, чиновници заплашиха предходната седмица, че ще отмъстят на страните, налагащи наложително тестване за пътуващи от Китай.  Съобщениетоза прекъсването на визите за Южна Корея идва ден след извършено телефонно позвъняване сред китайския външен министър Цин Ган и южнокорейския му сътрудник Пак Джин, в който беше издигнат въпроса за рестриктивните мерки. Китай отхвърли рецензията за формалните данни, които споделя пред необятната общност, смятайки обвиняванията за опит за клюка на неговия триумф в метода, по който се оправя с пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР