Китайският износ през февруари се е увеличил с 44,5% на

...
Китайският износ през февруари се е увеличил с 44,5% на
Коментари Харесай

Китайският износ скочи с 44,5%

Китайският експорт през февруари се е нараснал с 44,5% на годишна основа, превишавайки упованията на пазара, а вносът е повишен с 6,3%, сочат публикуваните през днешния ден митнически данни, представени от Ройтерс и ДПА.

Цифрите демонстрират, че стопанската система продължава да пораства макар напрежението в търговията със Съединени американски щати.

Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха износът да се е повишил през февруари с 13,6 %, ускорявайки се по отношение на предходния месец, когато индикаторът бе на ниво 11,1 %.

Очакванията бяха темпът на растежа на вноса да отслабне до 9,7 % след внезапния скок от 36,9 % през януари.

Миналия месец износът на Китай е достигнал 171,6 милиарда $, а вносът - 137,9 милиарда $, прецизираха китайските митнически управляващи.

Едноседмичните празненства във връзка китайската Нова година, които тази година започнаха на 15 февруари са се отразили върху данните.

За интервала януари-февруари износът е повишен с 24,4 %, а вносът - с 21,7 на 100.

Китайската търговия се възвърне през 2017 година и регистрира мощен старт на годината с помощта на мощното търсене както в страната, по този начин и в чужбина. Нарастващото напрежение в търговията със Съединени американски щати обаче хвърля сянка върху вероятностите за износа, а охлаждащия се пазар на недвижими парцели може да ограничи вътрешното търсене на вносни първични материали като желязната руда, отбелязва Ройтерс.

Китайското държавно управление чака поредна година на мощен напредък, като китайският министър председател Ли Къцян разгласи тази седмица, че нарастването на брутния вътрешен артикул ще бъде от към 6,5 % за тази година. Миналата година китайската стопанска система набъбна с 6,9 %.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР