Китайските военни изпратиха 39 самолета и три кораба към Тайван

...
Китайските военни изпратиха 39 самолета и три кораба към Тайван
Коментари Харесай

Китай с нова демонстрация на сила - изпрати 39 самолета и 3 кораба към Тайван

Китайските военни изпратиха 39 самолета и три кораба към Тайван в 24-часова проява на мощ, ориентирана към острова, заяви министерството на защитата на Тайван, представено от Associated Press.

Военните закани на Китай против Тайван, за който той твърди, че е негова суверенна територия, се ускориха през последните години и китайските военни изпращат самолети и кораби към острова съвсем всекидневно.

Между 6 часа сутринта в сряда и 6 часа сутринта в четвъртък локално време повече от 30 китайски самолета пресякоха междинната част на Тайванския проток, неофициална граница, която в миналото беше призната безмълвно от двете страни, съгласно Министерството на националната защита на Тайван. Сред самолетите имаше 21 изтребителя J-16, 4 бомбардировача H-6 и два самолета за ранно предизвестие.

Тайван съобщи, че е следил придвижванията на Китай посредством наземните си ракетни системи, както и посредством личния си флот.

Китайските военни организираха огромни военни учения през август в отговор на визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван. Пекин преглежда визитите на непознати държавни управления на острова като фактическо признание на острова като самостоятелен и предизвикателство към претенциите на Китай за суверенитет.

В най-големите си военни учения, ориентирани към Тайван от десетилетия, Китай изпращаше постоянно с кораби и самолети през междинната част на пролива и даже изстреля ракети над самия Тайван, които в последна сметка се приземиха в изключителната икономическа зона на Япония.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР