Китайските регулатори глобиха технологичния гигант Alibaba с 2,78 милиарда долара

...
Китайските регулатори глобиха технологичния гигант Alibaba с 2,78 милиарда долара
Коментари Харесай

Китай глоби Alibaba 2,78 млрд. долара

Китайските регулатори глобиха софтуерния колос Alibaba с 2,78 милиарда $ поради корист с господстващо пазарно състояние, предава в. ``Гардиън``, базирайки се на китайски медии. Сумата се равнява на 4% от продажбите на компанията за 2019 година

Малко след оповестяването на решението Alibaba разгласява  изявление, в което даде обещание да направи промени, с цел да отбрани лоялната конкуренция. Компанията добави, че ще организира конферентен диалог с вложителите в понеделник, с цел да разиска своите ``мисли и проекти за дълготрайното развиване на бизнеса на Alibaba в бъдеще``.

В края на октомври предходната година съоснователят на компанията Джак Ма остро разкритикува финансовата регулаторна система на Китай, като я назова изостанала във времето и я съпостави с ръководството на заложна къща. 

Агенция ``Синхуа`` заяви, че държавната администрация за контролиране на пазара е определила санкцията след привършване на против Alibaba, почнало през декември м. година по отношение на политиката на компанията, която изисква от бизнес сътрудниците, избрали да работят с нея, да заобикалят да работят с съперниците ѝ. 

Гигантите в електронната търговия Alibaba и JD.com, дружно с най-голямата интернет компания в Азия Tencent, станаха извънредно авторитетни на фона на рестриктивните мерки на китайското държавно управление, ориентирани към огромните американски съперници на вътрешния пазар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР