Китайските гиганти в онлайн търговията Alibaba и JD.com поставиха нови

...
Китайските гиганти в онлайн търговията Alibaba и JD.com поставиха нови
Коментари Харесай

Бинго за Alibaba и JD.com в Деня на самотните сърца

Китайските колоси в онлайн търговията Alibaba и JD.com сложиха нови върхове по продажби по време на най-голямото шопинг събитие в света, известно като Деня на самотните сърца.

Рекордните продажби в размер на над 139 милиарда $ за двете компании бяха регистрирани макар опасенията по отношение на опциите на китайските консуматори и резултата от ограниченията на Пекин по отношение на софтуерните компании.

Денят на самотните сърца преди беше единствено 24-часово събитие, до момента в който в днешно време продължава много повече и завършва в среднощ на 11 ноември. JD стартира с промоционалните предложения в края на октомври, а Alibaba при започване на ноември. Този продължен интервал също оказа помощ на двете компании да усилят продажбите си.

От Alibaba оповестиха, че брутната стойност на продадените артикули по време на 11-дневния интервал възлиза на 540.3 милиарда юана (84.54 милиарда долара), или с над 8% повече, спрямо миналата година, оповестява profit.bg.

Стойността на преводите в платформите на JD пък възлиза на 349.1 милиарда юана (54.6 милиарда долара) по време на промоционалния интервал, което е с 28% над генерираните продажби през предходната година.

Публикуваните от двете компании данни не съставляват директните им доходи и не включват върнатите продукти. Това са стойностите на преводите, минали през техните платформи.

Те обаче са знак за апетита на потребителите да пазарят в платформите на двата колоса в онлайн търговията.

Въпреки огромните продажби, Денят на самотните сърца тази година мина малко по-приглушено. Китайските софтуерни компании към момента са подложени на непоколебим надзор от страна на регулаторните органи, а президентът Си Дзинпин упорства за установяването на общо разцвет за всички в страната.

JD и Alibaba акцентираха своята обществена и екологична отговорност по време на събитието в звук с целите на Пекин.

От JD оповестиха, че регистрират скок в продажбите на първокласни артикули и на артикули за домашни любимци.

Продуктите на Apple са се радвали на огромна известност. От JD оповестиха, че продажбите на iPhone са надхвърлили 100 млн. юана (15.6 млн. долара) за 2 секунди след началото на окончателните продажби на 10 ноември.

Alibaba и JD означават растеж на продажбите в по-малките китайски градове, които са от основно значение за фирмите за електронна търговия, които се пробват да усилят потребителската си база.

Потребителите от тези пазари са били 77% всички пазарували по време на промоционалната акция, съгласно JD.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР