Китайски учени, в сътрудничество с изследователи от Съединените щати и

...
Китайски учени, в сътрудничество с изследователи от Съединените щати и
Коментари Харесай

САЩ, Китай и Германия предложиха модел за малки въглеродни емисии в селското стопанство

Китайски учени, в съдействие с откриватели от Съединените щати и Германия, предложиха решение за понижаване на въглеродните излъчвания в селското стопанство, което може да помогне на Пекин да реализира въглеродна индиферентност в производството си на храни, оповестиха от Института по почвознание към Китайската академия на науките, представен от радио Китай.

Осъществявайки цялостна оценка на виталния цикъл въз основата на данни от Китай, изследователският екип е съумял да покаже, че интегрирана пиролиза на биомаса и система за генериране на електрическа енергия, съчетана с постоянно прилагани ограничения за намаляване на излъчванията от метан и азот, може да помогне за понижаване на годишните излъчвания на парникови газове от виталния цикъл на главните култури от 666,5 сега до минус 37,9 тераграма еквивалент на въглероден диоксид.

„ Този нов път може да помогне за реализиране на въглеродна индиферентност в производството на зърнени култури, без то да бъде наранено. Той може също по този начин да понижи нездравословните излъчвания, да усили степента на утилизация на торовете, както и екологичните стопански изгоди с повече от 30 % “, разяснява Ян Сяоюен от Института по почвознание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР