Китайски фенове купили повече от 40 хиляди билета за световното

...
Китайски фенове купили повече от 40 хиляди билета за световното
Коментари Харесай

Руска агенция е продавала фалшиви билети за световното на китайски фенове

Китайски почитатели купили повече от 40 хиляди билета за международното състезание, само че не всички са съумели да посетят мачовете от шампионата дотук. Част от пропуските на ентусиастите са се оказали фалшифицирани, като всички те са продадени от една и съща туристическа организация – Anji MSK.

По данни на съветското посолство в Китай пострадалите са към 3000 души, които са купили близо 10 хиляди билета за мачовете от международното състезание. От китайска страна незабавно е подаден сигнал против компанията, която е продавала пропуските за мачовете.

Макар, че представители на Anji MSK са оповестили, че имат право да продават билети и са посочили писмо от ФИФА, което ги упълномощява, сега се води следствие. Според информация на Китайското национално радио, писмото също е подправено. Малко по-късно и управляващите в Москва потвърдиха, че документът не е законен.

Макар Китай да не се класира на международното състезание, доста почитатели от страната взеха решение да пътуват до Русия, с цел да гледат дуели от шампионата. Азиатската страна не е взела участие на международни финали от 2002 година и все пак от ФИФА оповестиха, че Китай е една от страните, от които са получени най-вече поръчки на формалния уебсайт за билети.

Още преди началото на международното състезание от ФИФА подадоха иск в прокуратурата против компания, която оферираше билети нелегално.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (310)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР