Китайската платформа Sohu разкри какво трябва да избягвате, за да

...
Китайската платформа Sohu разкри какво трябва да избягвате, за да
Коментари Харесай

Никога не правете тези неща, ако искате здрав стомах

Китайската платформа Sohu разкри какво би трябвало да избягвате, с цел да поддържате стомаха си здрав.
Необходимо е да се изключи нередовното хранене , тъй като когато тялото е гладно, стомашната киселина и протеините не се обезвреждат от постъпващата храна и концентрацията им става прекомерно висока.
В същото време преяждането на обяд въздейства на защитния механизъм на стомаха, принуждавайки храната да стои прекомерно дълго в стомаха и да го разтяга.
Емоционалният стрес може да се популяризира в лимбичната система през мозъчната кора, като по този метод визира самостоятелната нервна система и води до стомашно-чревна дисфункция. В резултат на това се поврежда защитното покритие на лигавицата, което може да докара до язва на стомаха.
Поради прекомерно бързото асимилиране на храната, храната навлиза в стомаха незадоволително сдъвкана, увеличавайки натоварването на стомашно-чревния тракт. В дълготраен проект това може да докара до редица стомашни болести.
Не бива да се отхвърля закуска, защото в бъдеще ще има стомашни проблеми. Освен това е належащо да се заобикаля пиенето на мляко на гладно, защото протеините, мазнините и захарта в млякото водят до секрецията на стомашен сок.
Пиенето на доста газирани питиета всеки ден е освен нездравословно за стомаха, само че и води до напълняване. Твърдата храна се усвоява неприятно в стомаха. По този метод предизвиква механично изхабяване на стомаха и може да се стигне до язви.
Поемането пък на мръсна храна може елементарно да докара до зараза с бактерията Helicobacter pylori, а преяждането по време на вечеря води до затлъстяване.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР