Китайската компания се опитва да се превърне в глобален играч

...
Китайската компания се опитва да се превърне в глобален играч
Коментари Харесай

Alibaba ще инвестира 28 млрд. долара в облачни технологии

Китайската компания се пробва да се трансформира в световен състезател на пазара на облачни услуги

Alibaba Group ще влага 200 милиарда юана (28 милиарда долара) в облачни технологии през идващите три години, като проектът идва на фона на взрива в търсенето на бизнес софтуерни услуги поради пандемията от ковид, оповестява Reuters.

Огромната инвестиция се равнява на близо половината от приходите на китайската компания за фискалната 2019 година и демонстрира смисъла на подразделението, на което Alibaba разчита за интернационалната си агресия.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В изказване в понеделник китайският колос в електронната търговия оповестява, че възнамерява да построи повече центрове за данни, с цел да добави съществуващата си мрежа, която покрива 21 района в света, и да поддържа развиването на технологии в области като чипове на изкуствен интелект (AI).

Президентът на Alibaba Cloud Intelligence Джеф Джанг споделя в изказването, че пандемията е сложила стопанската система в положение на спомагателен стрес и компанията се надява инвестицията да помогне на бизнеса да " форсира процеса на възобновяване ".

Бизнес с капацитет

Облачните услуги се трансформират в една от най-бързо растящите бизнеси на Alibaba отвън електронната търговия. Приходите на поделението са нарастнали с 62% до 10.7 милиарда юана в тримесечието до декември 2019 година, като китайската компания се пробва да се конкурира в световен мащаб с Amazon и Microsoft. Китайската компания е един от водещите играчи в облачните услуги в Азия, където се състезава сполучливо с Tencent Holdings и Baidu. Според анализаторската компания Canalys през четвъртото тримесечие на предходната година пазарният дял на Alibaba в облачния бизнес в Китай е бил 46.4% против 18% на Tencent и 8.8% на Baidu.

Китайският колос има преимущество на големия вътрешен пазар, където изчисленията в облака към момента са оригиналност за доста компании. Още преди Китай да записва първото си стесняване на стопанската система от десетилетия, компанията предизвести, че пандемията от ковид ще се отрази на бизнеса й.

Подразделението за облачни услуги играе значима роля в напъните на компанията да употребява голямото количество данни, които се генерират всеки ден. Преди време съоснователят на Alibaba Джак Ма ги дефинира като " новия нефт ", напомня Bloomberg. Подразделението обезпечава близо 7% от приходите на компанията, само че се чака делът му да пораства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР