Китайката Ю Сиян Лин с българско име Валентина учи политически

...
Китайката Ю Сиян Лин с българско име Валентина учи политически
Коментари Харесай

Китайка пише дисертация за българския политически живот

Китайката Ю Сиян Лин с българско име Валентина учи политически науки в Англия и сега написа дисертация за българския политичеси живот у нас. Пред Нова телевизия тя приказва за себе си, по какъв начин вижда политическата обстановка в страната ни, има ли прилики и разлики в политическата система сред България и Китай и какво поражда напрежението сред Китай и Тайван.   

Тя е от малко градче в югоизточната част на Китай. След гимназия отива в университет в Пекин, където е учила български език. После продължава образованието си в Англия. Сега е докторант в Университет Бирмингам и написа дистертация за българския политически живот.

" Виждам една борба сред смяната и стабилността. И по тази причина непрестанно има доста предварителни избори ". Тя дефинира като " доста идеално ", в случай че ГЕРБ и Политическа партия могат да работят дружно. " Защото и в ГЕРБ, и в Политическа партия има потенциал, има хора, които имат познания по какъв начин да ръководят страна. Но по някакъв метод това ще е доста комплицирано да стане ".

Ю Сиян Лин разяснява и изследванията, съгласно които Има Такъв Народ, получили втори резултат в последните избори, в този момент мъчно ще могат да влязат в Народното събрание. " Когато е нова партия, може да подлага на критика други партии.  Но когато поема отговорност за ръководство, тогава ще е доста по-сложно ".

Китайката открои факта за появяването на доста нови партии у нас. " За всички нови избори има нова партия – това е доста забавен феномен. Не  е толкоз мъчно един човек да сътвори партия. Не е толкоз мъчно тази нова партия да влиза в Народното събрание. Даже не е невероятно тази нова партия да завоюва избори. Защото системата разрешава. И в случай че една партия има един харизматичен лидер и доста подчертава върху антикорупцията, на хората ще им хареса. В България системата е такава, че всеки жител може да гласоподава. Оттук към този момент въпрос какво стимулира един човек да гласоподава ".

А каква е разликата в системата сред България и Китай?

" В България методът да сменим държавното управление е посредством избори, а в Китай системата сортира най-подходящият човек в политиката. Тогава, в случай че има корупция, това ще е неуспех на цялата система ".

На въпрос дали в Китай са възможни като похват за компрометиране на съперника любовни афери и фотоси от спалнята да вземем за пример, тя отговори: " Мисля, че в Китай може, само че има информационен контрол. Това е като в едно семейство – родителите желаят да пазят децата си да не четат другите информации, които не са потвърдени ".

А за напрежението сред Тайван и Китай изясни: " Там обстановката е като тук в България и Македония. Мисля, че е изкуствено основан спор. Сега между Тайван и Китай има доста стопански и учебен продан, животът върви обикновено ".

У нас Ю Сиян Лин обича да пътува с БДЖ, тъй като има непринудени срещи. Планът ѝ е да приключи в Англия и по-късно ще мисли по какъв начин ще продължи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР