Като обучен в Харвард психолог, който работи с двойки, д-р

...
Като обучен в Харвард психолог, който работи с двойки, д-р
Коментари Харесай

Според психолог: 8-те токсични фрази, които вредят на връзката ви

Като подготвен в Харвард психолог, който работи с двойки, доктор Кортни Уорън е виждала как връзките бързо стартират да стават непоносими, когато единият или и двамата партньори си говорят с пренебрежение.

Презрението е рисково, тъй като освен нападна характера на индивида, само че и заема позиция на предимство над него.
 Знаците, че връзката ти не си коства да продължава  Знаците, че връзката ти не си коства да продължава  Знаците, че връзката ти не си коства да продължава  Знаците, че връзката ти не си коства да продължава
Когато поддържаме връзка по този метод, може да се отнасяме към другите с пренебрежение, да им се подиграваме със жлъч, да им се присмиваме или да използваме високомерен език на тялото, като въртене на очи или подбив.

Ако забележите някоя от тези изречения, идващи от вас или вашия сътрудник, връзката ви е в неволя:

1. „ Ти не ме заслужаваш. “

Език, който отразява пренебрежение, оповестява на колегата ви, че смятате, че той е по-малко от вас, което може да навреди на самочувствието му. Например: „ Имаш късмет, че въобще те понасям. “

Какво да кажете вместо това: „ В момента се боря с това да те възприема като сътрудник “. Споделете по какъв начин се чувствате по спокоен и почтен метод.

2. „ Спри да ме питаш дали съм добре. Всичко е наред. ” (Когато не е.)

Пасивно-агресивният език не разрешава на сътрудниците да приказват за проблемите си по пряк и открит метод. Това затруднява разрешаването на спора и може да накара и двете страни да се усещат несигурни .

Какво да кажете вместо това: „ Наистина съм разстроен/а, само че към момента не съм готов/а да приказвам за това. “ Вместо да игнорирате проблемите си, отделете малко време, с цел да се изправите пред тях и да ги обмислите.

3. „ Ти си жалък/жалка. “

Наричането с имена опростява индивида в един негативен облик, вместо да оцени сложността на това кой е той: субект с голям брой характерности, някои от които може да не харесваме.

Какво да кажа вместо това: „ Не ми харесва по какъв начин се оправи с тази обстановка. “ Изразете какво са създали, което не ви харесва, и за какво ви е тормозило.

Продължете да четете в галерията, с цел да разберете кои са всички проблемни изречения:
 Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР