Казусът с частната болница Мама и аз предизвика широка обществена

...
Казусът с частната болница Мама и аз предизвика широка обществена
Коментари Харесай

Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите зад решението за частната болница

Казусът с частната болница " Мама и аз " провокира необятна социална реакция в последните два дни. Късно нощес служебният министър-председател Димитър Главчев разгласи, че решението за основаването на лечебното заведение е било анулирано. 

Главчев разпореди да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане на съвещанието на Министерския съвет, което се организира на 30 април. От държавната пресслужба осведомиха, че ще бъде поискано и документално пояснение от от министъра на опазването на здравето Галя Коднева за обстоятелствата и събитията по случая.

От стенограмата на съвещанието на Министерския съвет от вторник излиза наяве, че служебният здравен министър Галя Кондева декларира, че " са преминати всички процедури ", с цел да се стигне до предлагането.

" Получили сме утвърждението на всички институции, които вземат участие в този развой, те са приложени към документите и по отношение на всичко, което изложих предлагаме план на решение на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебно заведение за болнична помощ на територията на град София ", споделя Кондева.

От нейното изявление излиза наяве, че в границите на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от НЗОК, съгласно което " се смята за допустимо финансирането на декларираните от вложителя действия в интервала на тяхното осъществяване и в границите на одобрените от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса финансови параметри при подписване на контракт ".

Лечебното заведение се е предвиждало да има 39 медицински специалности и в 30 клиники обособена и отделения с общо 413 кревати. Трябвало е да бъдат обслужвани лица, както до 18 по този начин и над 18-годишна възраст. Инвеститорът имал подготвеност за създаване на болничното заведение в период до 48 месеца от решението на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебното заведение за болнична помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР