За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще има специална празнична

...
</TD
>За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще има специална празнична
Коментари Харесай

Бургаският зоопарк със специална празнична програма за Великден

За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще има специфична празнична стратегия за посетителите. Там ви чака най-голямата сбирка от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е непрекъсната и има стойност като образователно пособие. Чрез нея всеки клиент може да се запознае от близко с редки типове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-красивите са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и доста други.

На Велика събота (4 май) сутринта, ще бъде спазена традицията, като бъдат боядисани яйца на екзотични птици. Посетителите ще могат да видят от близко и да се срещнат с тънкостите на обагрянето на другите по мярка и специфичност яйца. Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус. Неговото боядисване е същинско предизвикателство.

В неделя (5 май), точно на Великден, по обяд, в наличието на посетителите, гледачите ще раздадат на животните нормирано количество Великденски яйца. Забавленията и изненадите около празника се чакат с огромен интерес и от всички жители на зоопарка.

През празничните дни ще работят и всички контактни зони. Те са три на брой – капибари, комбинирана зона – алпаки, мини холандски козички, зайци, костенурка Сулката и виетнамски мини прасенца. В особено обособените места посетителите могат да поддържат връзка, да се снимат и да нахранят от ръка разнообразни животни, които са свободно пуснати. В другите зони са подбрани животни, които са обществени, отзивчиви, не са рискови и даже най-малките от гостите могат да се срещнат от близко с тях. Това е превъзходен метод хората и животните да поддържат връзка едни с други. Контактните зони са изключително забавни за най-малките, които желаят да научат повече за животинския свят.

Зоопарк Бургас работи всеки ден от 08:00 до 20:00 часа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР