Китай се извинява на семейството на починалия лекар, който предупреди

...
Китай се извинява на семейството на починалия лекар, който предупреди
Коментари Харесай

Китай се извини на семейството на починалия лекар, предупредил за коронавируса

Китай се извинява на фамилията на умрелия доктор, който предизвести за ковид , комунистическата партия изпраща " тържествено опрощение " и санкционира двама служители на реда за ролята им в случая с порицанието на лекаря , оповестява " Скай нюз ".

Д-р Ли Венлианг и седемте му сътрудници бяха порицани в началото през декември за това, че описаха на другари за зараждащата коронавирусна опасност в обществените медии.

С извънредно самопризнание за неточност, висшият дисциплинарен орган на ръководещата Комунистическа партия анулира по-ранното си решение - и изпрати " тържествено опрощение " на фамилията на доктор Ли. На двама служители на реда са наложени " дисциплинарни санкции " за ролята им в първичния случай, се споделя в отчет на Националната надзорна комисия.

34-годишният офталмолог, който работеше в Ухан, на 30 декември предизвести за ковид - прикани възпитаниците на своето здравно учебно заведение да носят защитно облекло. Д-р Ли изясни тогава, че при седем пациента от локален пазар на морски блага е диагностицирана болест, сходна на ТОРС и са сложени под карантина в болница.

Екранна фотография на известието се популяризира скоростно във " Вейбо ", а доктор Ли бе упрекнат в " подклаждане на клюки " от служители на реда в Ухан . Лекарят трябваше да подпише документ, с който го упрекват, че " прави погрешни мнения ", които " мощно нарушават публичния ред ".
 Китай проверява мистериозна вирусна пневмония, заразила десетки
Китай проверява мистериозна вирусна пневмония, заразила десетки

Потвърдени са общо 44 случая в централния град Ухан

Разследващите откриват, че доктор Ли не е нарушил публичния ред с дейностите си - описвайки го като експерт, който се е сражавал самоуверено и е правил жертви .

Семейството му към този момент е получило финансова помощ за погребението му, както и обезщетение за пострадване на работното място .

Някои изявления във " Вейбо ", китайска версия на " Туитър ", реагират яростно на отчета. Необичайно доста от мненията, критикуващи отчета, останаха онлайн часове след публикуването им - внезапен контрастност с началото на февруари , когато постове, атакуващи реакцията на държавното управление на ковид, бяха бързо цензурирани.

След гибелта му доктор Ли стана лице на възходящия яд против контрола на Комунистическата партия над информацията - с недоволства, че чиновниците лъжат за епидемии от заболявания или ги прикриват изцяло.



Местните водачи в Ухан са упрекнати, че през декември са казвали на лекарите, че не им е разрешено да разясняват разпространяването на вируса , защото това ще хвърли сянка върху годишното съвещание на държавен орган.

На медиците бе подредено също да изтрият изявления в обществените медии, които молят за дарения на доставки.

Днес Ухан към този момент е с следващ ден без нови доказани случаи . Националната комисия по опазване на здравето съобщи, че всички 39 нови случая, регистрирани в петък, са от чужбина .
 Смъртта на лекаря от Ухан, уведомил за ковид, провокира яд в Китай
Смъртта на лекаря от Ухан, уведомил за ковид, провокира яд в Китай

Ли Венлян умря след заразяване с вируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР