Китай призова Великобритания да прекрати "намесата си" в Хонконг, след

...
Китай призова Великобритания да прекрати "намесата си" в Хонконг, след
Коментари Харесай

Пекин поиска от Лондон да прекрати намесата си в Хонконг

Китай прикани Англия да приключи "намесата си " в Хонконг, откакто английският външен министър Доминик Рааб се обади на основната администраторка на някогашната английска колония Кари Лам, с цел да изрази безпокойството си по отношение на митингите, съобщи Франс прес.

Разговорът сред Рааб и Лам се състоя в петък. Британският външен министър изиска от нея "изцяло без значение следствие на последните събития ", визирайки силовите дейности на държавното управление против протестиращите.

"Китай приканва тържествено Англия да приключи неотложно всевъзможни дейности, които се намесват в делата на Хонконг и във вътрешните работи на Китай ", реагира говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин.

В изказване, оповестено през вчерашния ден в интернет, Хуа дефинира като неправилно решението на Рааб да се обади на основната администраторка и прикани Лондон да спре да "провокира проблеми " в някогашната си колония.

Пекин от ден на ден показва антиправителствените митинги в Хонконг като подкрепяни от Запада, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР