Китай притиска Тайван с търговски обвинения и военни самолети в

...
Китай притиска Тайван с търговски обвинения и военни самолети в
Коментари Харесай

Китайски изтребители и бомбардировачи пак тормозят Тайван

Китай притиска Тайван с търговски обвинявания и военни самолети в Тайванския пролив месец преди основните избори на острова, оповестява " Ройтерс ".

На този декор Тайпе прикани Пекин да прекрати своите " политически интервенции ".

На 13 януари на острова ще се проведат президентски и парламентарни избори. Китай обаче смята острова за своя територия и се пробва да принуди Тайван да одобри претенциите му за суверенитет.

Правителството на Тайван и ръководещата Демократична прогресивна партия неведнъж са заявявали, че, без значение дали посредством военни средства или посредством доближаване с тайвански политици, с цел да подсигурява удобен за себе си излаз.

Министерството на търговията на Китай твърди, че е открило, че Тайван е сложил търговски ограничавания в нарушаване както на разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), по този начин и на комерсиалното съглашение, подписано през 2010 година Тези ограничавания са оказали " негативно влияние " върху китайските компании.
 Китайски самолетоносач сложи нащрек Тайван
Китайски самолетоносач сложи нащрек Тайван

Тайванската войска се " готви за война, без да желае война "

Министерството не разгласи никакви контрамерки. Не е ясно и дали следствието по случая е завършило.

Отделно, Китайската работа по въпросите на Тайван в уточни, че доказателствата от следствието са ясни и заключенията са справедливи и обективни.

" Подкрепяме съответните органи да проучат и подхващат съответните ограничения в сходство с наредбите въз основа на окончателните изводи от следствието на комерсиалните ограничавания пред Тайван ", означават от службата.

Междувременно, тази заран Министерството на защитата на Тайван съобщи, че 10 китайски военни самолета са засечени към острова, в това число изтребители J-16 и бомбардировачи H-6, извършващи " взаимни патрули за бойна подготвеност " с китайски военни кораби - част от това, което Тайван назовава обикновен тормоз.
 Китай отворен към благоприятни условия за спокойно обединяване с Тайван
Китай отворен към благоприятни условия за спокойно обединяване с Тайван

Независимостта на острова значи война

През октомври Китай съобщи, че удължава следствието на комерсиалните ограничавания до 12 януари - навечерието на изборите в Тайван. Тогава Тайван осъди това като интервенция в изборите.

В отговор на китайските изводи от следствието Службата за търговски договаряния на Тайван ги дефинира като едностранчиви, несъвместими с обстоятелствата и в нарушаване на механизмите и нормите на СТО.

" Никога няма да ги приемем и призоваваме Китай неотложно да спре своите политически интервенции ", упорстват от службата.

И двете страни са членове на СТО и могат да вземат решение проблемите си там, се прибавя в официалното съобщение. " Ако Китай е откровен, нашето отношение е, че можем да беседваме когато и да е ".
 Китайските служби задействат проекта си за интервенция в изборите в Тайван
Китайските служби задействат проекта си за интервенция в изборите в Тайван

Това твърди тайванското разузнаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР